22/05/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Με χαμόγελα η επιστροφή της Εθνικής από το Βαρέζε

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η επιστροφή της Εθνικής ομάδας από το Βαρέζε της Ιταλίας. Την αποστολή της γαλανόλευκης υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Βράμπας.

Στο πλαίσιο των σημαντικών αγώνων που έδωσαν στην Προολυμπιακή Ρεγκάκα Πρόκρισης και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών που διεξήχθησαν αμφότερα στην ιταλική πόλη, οι Έλληνες πρωταθλητές έκαναν δηλώσεις στην ΕΡΤ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Στη βάση της με μια πρόκριση για το Τόκιο, δυο 4ες θέσεις στο Ευρωπαΐκό και τέσσερις παρουσίες σε τελικούς Β΄στο Βαρέζε επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εθνική ομάδα Κωπηλασίας.

Τους 10 αθλητές κι αθλήτριες Στέφανο Ντούσκο, Αννέτα Κυρίδου, Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Ζωή Φίτσιου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Σταύρο Σουλαρίκα, Ζήση Μπουκουβάλα, Γιάννη Καλανδαρίδη, τους δυο ομοσπονδιακούς Τόλη Παλαιοπάνο, Γιώργο Φώτου, τον αρχηγό της αποστολής Βασίλη Πολύμερο, τον Γιατρό της ομάδας Γιάννη Χριστογιάννη και τον φυσικοθεραπευτή Ανδρέα Καλογερόπουλο, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας αλλά και συνεργείο της ΕΡΤ όπου οι πρωταγωνιστές έκαναν δηλώσεις.

Γιάννης Βράμπας: “Συγχαρητήρια, συνεχίστε με το ίδιο πάθος”

Ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ συνεχάρη έναν ένα ξεχωριστά και ιδιαίτερα τον Στέφανο Ντούσκο που πήρε την πρόκριση για το Τόκιο ενώ στη σύντομη ομιλία του προς όλους δήλωσε την μεγάλη ικανοποίηση της διοίκησης της ομοσπονδίας για τις προσπάθειες που έκαναν τόσο στην προολυμπιακή ρεγκάτα όσο και στο Ευρωπαϊκό ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν  με το ίδιο πάθος και στις επόμενες προκλήσεις που έρχονται σε διεθνές επίπεδο.

Στέφανος Ντούσκος «Τελικό και γιατί όχι μετάλλιο στο Τόκιο»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στέφανος Ντούσκος που έφτασε στην  Ελλάδα με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο αλλά και την 4η θέση στον τελικό του σκιφ στο Ευρωπαϊκό χάνοντας το χάλκινο για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου τόνισε για την επιτυχία του:

«Έκανα το καλύτερο που μπορούσα και η όλη η  προπόνηση όλης της χρονιάς βγήκε γι αυτό το στόχο. Προσπαθούσα για αρκετά χρόνια μετά το Ρίο και ήθελα να πάω και σε αυτούς τους Ολυμπιακούς . Είμαι πολύ χαρούμενος , μόλις έφτασα στην Ελλάδα χάρηκα ακόμα περισσότερο και ελπίζω θα σταθώ επάξια και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να σηκώσω την ελληνική σημαία. Στους τελευταίους αγώνες έκανα κάποια μικρά λαθάκια που θα τα διορθώσω με τον προπονητή μου.  Κατέκτησα την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα απέναντι σε αντιπάλους πολύ εμπειρότερους από μένα με πολλά χρόνια στο σκιφ κι έχασα για λίγο το μετάλλιο. Δεν πειράζει όμως πιστεύω ότι θα είμαι στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων και γιατί όχι να διεκδικήσω ένα μετάλλιο».

Ενθουσιασμένες και με το βλέμμα στο Τόκιο Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου

Σχεδόν πάνω στον τερματισμό του τελικού της δικώπου έχασαν τη Τρίτη θέση του Ευρωπαϊκού και οι Χριστίνα Μπούρμπου , Μαρία Κυρίδου που από το 2019 έχουν σφραγίσει το εισιτήριο για το Τόκιο. Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες τόνισαν

Μαρία Κυρίδου «Είμαστε ενθουσιασμένες από το αποτέλεσμα που φέραμε, βέβαια περιμέναμε ότι θα φέρναμε ένα μετάλλιο, δεν τα καταφέραμε γιατί πριν τους αγώνες είχαμε κάποια προβλήματα αλλά παρά τα προβλήματα καταφέραμε και σταθήκαμε κοντά στην πρώτη τριάδα.

Σαν αρχικό στόχο στους Ολυμπιακούς έχουμε να μπούμε στον τελικό , ξέρουμε ότι με την προπόνηση και τη βελτίωση που έχουμε θα τα καταφέρουμε και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε και για ένα μετάλλιο».

Χριστίνα Μπούρμπου «Η προετοιμασία μας πάει πάρα πολύ καλά , συνέχεια βελτιωνόμαστε και είμαστε πολύ χαρούμενες γι αυτό και έχουμε βάλει υψηλούς στόχους».

Μεγάλη εμπειρία το Βαρέζε λένε Φίτσιου-Αναστασιάδου

Οι Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου κέρδισαν επίσης πρόκριση για το Τόκιο στο διπλό σκιφ ελ βαρών αλλά με βάση τις προϋποθέσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μόνο ένα ελληνικό πλήρωμα θα μπορούσε να προκριθεί από την συγκεκριμένη προολυμπιακή ρεγκάτα κι αυτό ήταν του Στέφανου Ντούσκου βάση των προϋποθέσεων που είχαν μπει αφήνοντας τα δυο κορίτσια εκτός. Ωστόσο δεν χάνουν το κουράγιο της αφού έρχεται και η τελική προολυμπιακή ρεγκάτα στη Λουκέρνη στα μέσα Μαϊου.

Ζωή Φίτσιου «Φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση στο Τόκιο είναι η αλήθεια. Δεδομένων των συνθηκών δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εισιτήριο. Σίγουρα αυτό είναι μια ώθηση να συνεχίσουμε για τη Λουκέρνη που είναι σε ένα μήνα τον οποίο θα αξιοποιήσουμε περισσότερο κι όσο καλύτερα μπορούμε. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα σίγουρα αλλά θα προσπαθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να είμαστε όσο πιο κοντά στο στόχο μας γίνεται.

Ο αγώνας στο Βαρέζε ήταν πολύ σημαντικός για μας, μας δένει περισσότερο ως πλήρωμα , θα συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε αφού οι στόχοι δεν σταματάνε ποτέ. Μακάρι να είμαστε γερές και να συνεχίσουμε μέχρι όπου πάει».

Ευαγγελία Αναστασιάδου «Δεν σκεφτόμαστε τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι ακόμα αλλά το προολυμπιακό στη Λουκέρνη , θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους  αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα. Κερδίσαμε όμως πολύ σημαντικές εμπειρίες ειδικά για μας που είμαστε ένα νέο πλήρωμα σε διεθνείς αγώνες και δεν είμαστε πολύ καιρό μαζί».

Πολύμερος «Μπορούμε κι άλλες προκρίσεις»

Ικανοποιημένος από την συνολική παρουσία των πληρωμάτων μας στο Βαρέζε ζήλωσε και ο αρχηγός της Αποστολής Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος «Σε γενικές γραμμές πήγαμε πάρα πολύ καλά εγώ και πριν από την αναχώρηση είχα επισημάνει στο ΔΣ ότι και τα τέσσερα πληρώματα που διεκδικούσαν την πρόκριση από την Ευρωπαϊκή ρεγκάτα είναι σε πολύ καλή κατάσταση πράγμα που αποδείχθηκε. Πήραμε ουσιαστικά δυο προκρίσεις αλλά λόγω των κανονισμών μετράει μόνο η μια Επίσης και η Αννέτα Κυρίδου ήταν σε πολύ καλή κατάσταση αλλά είχε αυτό το άτυχο συμβάν στην εκκίνηση που της κόστισε σωματικά και ψυχολογικά όχι μόνο στη ρεγκάτα αλλά και στο Ευρωπαϊκό. Τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν και στη Λουκέρνη προκρίσεις. Το σαββατοκύριακο που έχουμε τις προκρίσεις του Απριλίου θα επαναξιολογηθούν κάποια πληρώματα και ενδεχομένως να έχουμε και κάποια ακόμα περισσότερα πληρώματα ενόψει Λουκέρνης