12/04/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Με το δεξί η πρεμιέρα της εθνικής στο Βαρέζε

Με το δεξί ξεκίνησε σήμερα Σάββατο η εθνική ομάδα τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, στο Βαρέζε της Ιταλίας, καθώς πέντε πληρώματα της πέρασαν στους τελικούς της σειράς τους. Δυο ακόμη προκρίθηκαν στα ημιτελικά, ενώ το ένα θα συνεχίσει στον μικρό τελικό.

Τρια από τα πληρώματα της γαλανόλευκης σφράγισαν την πρώτη θέση με απευθείας πρόκριση στον τελικό. Ο λόγος για την Κατερίνα Γκόγκου στο σκιφ Νεανίδων, τις Ιωάννα Ασβεστά – Ελένη Αργυράκη στην δίκωπο άνευ και τις Σοφία Δαλίδου – Στυλιανή Νάτσιουλα (ΦΩΤΟ) στο διπλό σκιφ Νεανίδων.

Δυο ακόμη σκάφη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον τελικό, μέσα όμως από την διαδικασία των ρεπεσάζ. Πιο συγκεκριμένα, η δίκωπος των Βασίλη Κωστούλα και Δημήτρη Κούτρας προκρίθηκε λαμβάνωντας την 4η θέση, ενώ το τετραπλό σκιφ με τις Ελένη Λεβεντέλλη – Βικτώρια Λαπίκοφ – Σωτηρία Αγγου και Νεφέλη Ντάρα πήρε την πρόκριση βγαίνοντας 2ο.

Παράλληλα, επιτεύχθηκαν και δυο προκρίσεις σε ημιτελικούς. Η μια αφορά το τετραπλό σκιφ των εφήβων, όπου οι Παναγιώτης Αδαμ – Αποστόλης Λυκομήτρος – Νίκος Χολόπουλος – Δημήτρης Παπάζογλου κατέλαβαν τη 2η θέση στη σειρά τους. Η άλλη πρόκριση το διπλό σκιφ των Λεωνίδα Κοπίδη – Παναγιώτη Μακρυγιάννη, οι οποίοι έλαβαν την 2η θέση στον επαναληπτικό.

Τέλος, την παρουσία της στον μικρό τελικό της διοργάνωσης πέτυχε η τετράκωπος άνευ με τους Λάζαρο Γεωργίου – Γιώργο Χαρίσιο – Παναγιώτη Φοροζίδη – Θανάνση Κολοβό, η οποία ολοκλήρωσαν τον επαναληπτικό ως 4η.