15/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Με το δεξί η εθνική στο Πιεντιλούκο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν σήμερα οι υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας στη Διεθνή Ρεγκάτα του Πιεντιλούκο της Ιταλίας, εις μνήμην Πάολο Ν’ Αλότζα.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος, με μια σπουδαία κούρσα κατέκτησε την πρώτη θέση στα προημιτελικά και συνάμα την απευθείας πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Μια εξίσου καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Κατερίνα Γκόγκου στο σκιφ των νεανίδων. Η γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 1η θέση στον δικό της προκριματικό και σφράγισε την συμμετοχή της στη συνέχεια των αγώνων.

Ακόμη μια πρωτιά ήρθε από το πλήρωμα της δικώπου άνευ νεανίδων με την Ιωάννα Ασβεστά και την Ελβήρα Αργυράκη να τερματίζουν πρώτες στην 1η θέση του προκριματικού τους, συνεχίζοντας έτσι με πλεονέκτημα στη διοργάνωση.

Επιπροσθέτως, μια ακόμη επιτυχία για τα “γαλανόλευκα κουπιά” έφεραν οι Σοφία Δαλίδου – Στυλιανή Νάτσιουλα στα προκριματικά του διπλού σκιφ νεανίδων, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο μια καλή σειρά για τη συνέχεια.

Παρ ‘όλο που χρειάστηκε να κάνουν δυο κούρσες σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα ταλαντούχα κορίτσια του διπλού σκιφ, Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με πολύ καλά αποτελέσματα. Αρχικά κατέκτησαν την 3η θέση στη βαριά κατηγορία και στη πορεία βγήκαν 2ες στην ελαφριά.

Στο μεταξύ, η δίκωπος άνευ εφήβων των Βασίλη Κωστούλα και Δημήτρη Κούτρα κατέκτησε την 2η θέση της σειράς της και πήρε την απευθείας πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Ο Δημήτρης Παπάζογλου κατέκτησε την 3η θέση στη προκριματική του σειρά στο σκιφ εφήβων και συνεχίζει στη Διεθνή Ρεγκάτα του Πιεντιλούκο.
Στην 2η θέση τερμάτισε το πλήρωμα του διπλού σκιφ εφήβων, απαρτιζόμενο από τους Απόστολο Λυκομήτρο και Λεωνίδα Κοπίδη.

Το πλήρωμα της δικώπου άνευ των ανδρών, Στέφανος Καπάκογλου και Γιάννης Καλανδαρίδης κατέλαβε την 4η θέση στον προκριματικό. Απεναντίας, οι Παύλος Φαΐτας – Ζησης Μπουκουβάλας κατέλαβαν την 3η θέση στην προκριματική σειρά του ίδιου αγωνίσματος

Οι Μιλένα Κοντού-Ευαγγελία Φράγκου. τερμάτισαν στην 3η θέση του προκριματικού του διπλού σκιφ γυναικών.

Με μια εξαιρετική εμφάνιση ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Θανάσης Παλαιοπάνος κατέλαβαν τη 2η θέση του προκριματικού τους στο διπλό σκιφ ανδρών.

Στο διπλό σκιφ Ελ βαρών ανδρών οι Στρατός Τριανταφυλλου – Πετρος Γκαϊδατζης στην πρώτη τους προκριματική κούρσα τερμάτισαν στην 3η θέση και συνεχίζουν.

Αύριο, Σάββατο, συνεχίζεται η αγωνιστική δράση για την γαλανόλευκη στο Πιεντιλούκο.