16/06/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Διεθνή

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντούισμπουργκ

Με ρεκόρ συμμετοχών θα ανοίξει η αυλαία της τέταρτης χρονιάς διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Στην διοργάνωση που έχει οριστεί για τις 5 με 6 Σεπτεμβρίου θα δώσουν το παρόν 650 συμμετέχοντες από 32 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι το 2019 στους αντίστοιχους αγώνες των Ιωαννίνων παρίστατο οι αποστολές 25 εθνικών ομάδων.

Οι εγκαταστάσεις του Sports Park Duisburg αναμένεται να φιλοξενήσουν για έκτη φορά διεθνείς αγώνες. Το μακρινό 1983 πραγματοποιήθηκε στον υγρό στίβο της γερμανικής πόλης το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, ενώ το 2012 το παγκόσμιο πρωτάθλημα των κατηγοριών Masters. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές της κατηγορίας Κ23 θα αποτελέσει το εφαλτήριο της αγωνιστικής δράσης, αφού είναι η πρώτη διοργάνωση διεθνούς επιπέδου για το 2020.

Με γνώμονα την προφύλαξη της υγείας όλων των συμμετεχόντων, η οργανωτική επιτροπή της οικοδέσποινας πόλης καθώς και οι υγειονομικές αρχές θα εφαρμόσουν τις απαραίτητες οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της FISA.

Υπενθυμίζεται ό,τι, η Ελλάδα θα αγωνιστεί στη διοργάνωση με 10 πληρώματα, 5 ανδρικά και 5 γυναικεία. Η πιο πολυπληθής αποστολή θα είναι αυτή της Γερμανίας, με 22 πληρώματα.

Στη περσινή διοργάνωση που διεξήχθη στη Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων, τα γαλανόλευκα κουπιά κατέλαβαν 7 μετάλλια (3 χρυσά, 2 ασημένια, 2 χάλκινα).