29/01/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Με προκρίσεις σε τρεις τελικούς η πρεμιέρα της εθνικής στο Ντούισμπουργκ

Με το δεξί ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου η προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κάτω των 23 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, καθώς πέτυχαν δυο απευθείας προκρίσεις σε τελικούς και τρεις σε ημιτελικούς. Ακόμη τέσσερα πληρώματα της γαλανόλευκης αναμένεται να διεκδικήσουν το απόγευμα το εισητήριο για τους τελικούς των κατηγοριών τους, μέσω των επαναληπτικών.

Αναλυτικότερα:

Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, χωρίς άλλη ενδιάμεση κούρσα, κατέκτησε η τετράκωπος των αγοριών, η οποία κατετάγη 2η στον προκριματικό με 6.14.02., τερματίζοντας πίσω από το γερμανικό σκάφος που έκανε 6.13.62. Από την εκκίνηση της κούρσας, ο Λεωνίδας Παλαιοπάνος, ο Γιάννης Καλανδαρίδης, ο Ζήσης Μπουκουβάλας και ο Θανάσης Παλαιοπάνος (ΦΩΤΟ) βρίσκονταν στη διεκδίκηση των δυο πρώτων θέσεων, κάτι που πέτυχαν, κρατώντας παράλληλα δυνάμεις για τον αυριανό αγώνα.

Όσον αφορά την καστοριανή πρωταθλήτρια, Ευαγγελία Αναστασιάδου, έλαβε απευθείας την πρόκριση για τον αυριανό τελικό, παίρνοντας την πρωτιά στον προκριματικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 7.46.31. Η 18χρονη κωπηλάτρια βρισκόταν εξ αρχής στην πρώτη θέση της κούρσας της, κάτι που διατήρησε μέχρι τον τερματισμό.

Παρόμοια εμφάνιση έκανε και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών. Ο πρωταθλητής του ΕΝΟΑ οδηγούσε από την εκκίνηση την κούρσα, τερματίζοντας με ευκολία πρώτος (με χρόνο 7.13.78) για να προκριθεί στον ημιτελικό.

Κάτω από έντονη βροχόπτωση, η Αννέτα Κυρίδου έλαβε την πρώτη θέση στον προκριματικό του σκιφ των κοριτσιών. Η περσυνή πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ίδια κατηγορία, στη διοργάνωση των Ιωαννίνων, τερμάτισε διαγράφοντας χρόνο 8.04.82 και λαμβάνοντας το εισητήριο για τον ημιτελικό.

Ιδιαίτερα καλή κούρσα για τον Πέτρο Θεοδωρίδη και τον Σταύρο Σουλαρίκα, καθώς κέρδισαν τη 2η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών, σημειώνοντας χρόνο 6.41.92 και σφραγίζοντας την συμμετοχή τους στον ημιτελικό. Κάπου εδώ να αναφερθεί ότι, ο Θεοδωρίδης όντας 17 χρονών, ήταν ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής που αγωνίστηκε στη κούρσα.

Με την 5η θέση τελείωσε η κούρσα του προκριματικού του τετραπλού σκιφ ελ. βαρών των κοριτσιών για την Ευαγγελία Βακοπούλου, την 16χρονη Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη, την Καρμέλα Γκαττ και την Δήμητρα Κουκλοτίδου, με χρόνο 7.07.37. Το ελληνικό πλήρωμα που ήταν και το νεαρότερο σε ηλικία στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής, διότι στο αγώνισμα συμμετέχουν μόλις πέντε πληρώματα.

Οι Μαρία Μπούρμπου και Χριστίνα Κυρίδου κατέκτησαν  την 3η θέση στον προκριματικό της δικώπου άνευ των κοριτσιών και θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να προκριθούν στο τελικό, μέσω του απογευματινού επαναληπτικού (17:00). Οι ταλαντούχες αθλήτριες τερμάτισαν κάνοντας χρόνο 7.40.11, ενώ το μόνο πλήρωμα που έλαβε την πρόκριση για τον τελικό ήταν της Ρουμανίας με χρόνο 7.24.31.

Οι Στέφανος Καπάκογλου και Θόδωρος Λαπίκωφ διεκδικούσαν την απευθείας πρόκριση στον τελικό μέχρι τα μισά της κούρσας, στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών. Παρ’όλα αυτά, στη γραμμή του τερματισμού βγήκαν 2οι με 7.00.83, μια θέση πίσω από τη Σλοβενία. Πλέον, αναμένεται να συμμετάσχουν στον απογευματινό επαναληπτικό (17:10).

Η Σοφία Θεοχάρη και η Άσπα Χριστοδουλίδη βγήκαν 2ες στον προκριματικό του διπλού σκιφ των κοριτσιών, τερματίζοντας με χρόνο 7.18.14, πίσω από τη γερμανική βάρκα που προκρίθηκε απευθείας στο τελικό. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, θα διεκδικήσουν τη πρόκριση στα τελικά από τον απογευματινό επαναληπτικό (17.20).

Τέλος, την ευκαιρία να κάνουν ακόμη μια προσπάθεια στον απογευματινό επαναληπτικό (17:30) θα έχει και το πλήρωμα των Δημήτρη Στασινό και Γιώργο Μακρυγιάννη. Οι ταλαντούχοι κωπηλάτες έλαβαν την 5η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ με χρόνο 6.48.79.