19/04/2024
Παράκτια Κωπηλασία

Με πλούσιο θέαμα έπεσε η αυλαία του 1ου Πανελληνίου Παράκτιας κωπηλασίας

Με πλούσιο θέαμα και με παρουσία πλήθους κόσμου έπεσε την Κυριακή η αυλαία του 1ου Πανελληνίου πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας Beach Sprint, στην Αγία Τριάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης έγραψε ιστοριά, καθώς κατέλαβε τον τίτλο του πολυνίκη στη νεοσύστατη αυτή διοργάνωση παράκτιας κωπηλασίας. Τα “κουπιά” του ομίλου έλαβαν πέντε μετάλλια στα πέντε αγωνίσματα που προσέφερε το πρόγραμμα μεταξύ των οποίων, 1 χρυσό, 2 ασημένια και 2 χάλκινα. Ο Όμιλος Ερετών και ο ΕΝΟΑ και ο ΙΟΘ κατέλαβαν από δυο μετάλλια, ενώ οι ΝΑΟΚ, ΝΟΓ, ΚΟΕ και ΟΦΘ από ένα.

Σχετικά με το διπλό σκιφ ανδρών, το χρυσό μετάλλιο κατέλαβε το πλήρωμα του ΕΝΟΑ αποτελούμενο από τον Ανδρέα Αθανασιάδη-Καούδη και τον Θανάση Κολοβό. Δεύτεροι βγήκαν οι πρωταθλητές του Ομίλου Ερετών: Μιχάλης Κομνηνάκης και Πέτρος Μπουφης, ενώ η τριάδα των μεταλλίων συμπληρώθηκε από το δίδυμο του Στέφανο Καπάκογλου και Γιάννη Πεκόπουλο Τσικαρδάνη.

Άξιο αναφοράς είναι το στιγμιότυπο κατά το οποίο η σύζυγος του αδικοχαμένου Θανάση Μητρούση παρέδωσε το έπαθλο εις μνήμην του, στους πρωταθλητές του διπλού σκιφ ανδρών Αθανασιάδη – Καούδη και Κολοβό.

Όσον αφορά το αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, τα κορίτσια του ΝΟΘ Δήμητρα Κουκλοτίδου και Αναστασία Παπατέρπου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το σκάφος του ΚΟΕ, με τις Νατάσσα Παυλάτου και Κατερίνα Σύριγγα-Βούρου. Τέλος, την 3η θέση κατέκτησαν οι πρωταθλήτριες του ΟΦΘ Ουρανία Βώττη και Αλίκη Νικοπούλου.

Επιπροσθέτως, την πρωτιά στο τετραπλό μεικτό σκιφ μετά πηδαλιούχου κατέκτησε η βάρκα του ΝΑΟΚ, με τους Σταύρο Σουλαρίκα, Πέτρο Γκαιδατζή, Έλενα Βαρβέρη-Βασιλειάδου, Ελευθερία Μαυράκη και Ελένη Πολατσίδου. Ωστόσο, οι δυο επόμενες προνομιούχες θέσεις συμπληρώθηκαν από τα “κουπιά” του ΝΟΘ. Πιο συγκεκριμένα, 2οι κατετάγησαν οι Γιάννης Πεταλωτίδης, Δημήτρης Μπιτζανης, Ελένη Λαμπριανίδου, Ευαγγελία Κόκκινου και Νίκος Μαργαριτόγλου, ενώ 3οι βγήκαν οι Αντώνης Ασβεστάς, Χρήστος Τσίτσιος, Ελένη Χαραλαμπίδου – Λεϋτον, Παρθένα Παπατέρπου και Παναγιώτα Γκέκα.

Παράλληλα, ο κωπηλάτης του Ομίλου Ερετών Ζήσης Μπουκουβάλας ανεδείχθη πρωταθλητής στο σκιφ ανδρών. Στη δεύτερη και στη τρίτη θέση αντίστοιχα τερμάτισαν ο Μιχάλης Καλέντζης του ΝΟΘ και ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής coastal rowing του ΕΝΟΑ, Γιάννης Καλανδαρίδης.

Η πρωταθλήτρια του ΙΟΘ Ζωή Φίτσιου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει αρκετές διακρίσεις στη νέα αυτή μορφή κωπηλασίας, κατέλαβε την 1η θέση στο σκιφ γυναικών. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ΝΟΓ, Ευαγγελία Φράγκου, ενώ η έτερη πρωταθλήτρια του ΙΟ Θεσσαλονίκης, Νίκη Ιωάννου “κρέμασε” στο λαιμό της το χάλκινο.