16/06/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Με μια 5η και μια 6η θέση η εθνική στο Βελιγράδι

Με δυο συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς, οι οποίες απέφεραν μια 5η και μια 6η θέση, ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα την παρουσία της στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών-Γυναικών, στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η μόλις 16 χρονών παρτενέρ της Δήμητρα Ελένη Κοντού (ΦΩΤΟ) έλαβαν την 5η θέση στο διπλό σκιφ ελ. βαρών των γυναικών με χρόνο 7:04.56, αποδεικνύοντας ότι έχουν όλα τα εχέγγεια για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Οι Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Φράγκου αγωνιζόμενες στον άλλο μεγάλο τελικό για τα “ελληνικά χρώματα”, σε αυτόν του διπλού σκιφ των γυναικών, κατέκτησαν την 6η θέση με χρόνο 7:01.96, λαμβάνοντας έτσι μια σημαντική εμπειρία για τη συνέχεια.

Όσον αφορά το πλήρωμα του διπλού σκιφ των ανδρών, οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Γιάννης Καλανδαριδης τερμάτισαν στην 5η θέση του μικρού τελικού με 6:25.31, βγαίνοντας 11οι στη συνολική βαθμολογία.

Σημειώνεται ότι στον Γ΄τελικό του ίδιου αγωνίσματος, ο οποίος οδηγούσε στις 13-18, ο Θανάσης Παλαιοπάνος και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου βγήκαν 2οι με χρόνο 6:28.19 και 14οι στη γενική. Ο Στέφανος Ντούσκος δεν κατάφερε να αγωνιστεί, εξαιτίας μιας ίωσης που τον ταλαιπώρησε.