16/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Με μηδενική παρουσία θεατών ο 2ος Αγώνας Αξιολόγησης

Με μηδενική παρουσία θεατών, καθώς και με μικρό αριθμό εκπροσώπων σωματείων, θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, το διήμερο 4-5 Ιουλίου ο 2ος Αγώνας Αξιολόγηση, ο οποίος θα καθορίσει την στελέχωση των Εθνικών ομάδων.

Την απόφαση αυτή γνωστοποίησε η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία στα σωματεία-μέλη της, μέσω σχετικής επιστολής. Χαρακτηριστικά, η ΕΚΟΦΝΣ τονίζει: «Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δεν επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων. Ως εκ τούτου, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία μόνο προπονητών και με ελάχιστο δυνατό αριθμό εκπροσώπων σωματείων».

Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι,  δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι αθλητές-τριες που πήραν μέρος και στον 1ον Αγώνα Αξιολόγησης. Εντούτοις, εξαιρούνται όσοι είχαν απουσιάσει, δικαιολογημένα, τότε, με ιατρική γνωμάτευση.

Η εν λόγω διοργάνωση θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για την επιλογή αθλητών στις εθνικές ομάδες. Μόνο οι συμμετέχοντες θα λάβουν το δικαίωμα να δώσουν το παρόν στις δοκιμασίες χρόνου, των κατηγοριών Εφήβων-Νεανίδων, Κάτω των 23 και Ανδρών-Γυναικών για μια θέση στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2020:

1.Α/Γ κάτω των 23 Ντούισμπούργκ Γερμανία (5-6/9)
2.Εφήβων-Νεανίδων Βελιγράδι Σερβία (26-27/9)
3.Ανδρών-Γυναικών Πόζναν Πολωνία (10-11/10)

Τέλος, βάσει του 2ου Αγώνα Αξιολόγησης θα κληθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες για το επόμενο προπονητικό κοινόβιο (5-19/7), το οποίο που αφορά σε όλες τις κατηγορίες.