28/09/2023
Όμιλοι

Με μεγάλη επιτυχία οι Διεθνείς Διασυλλογικοί Αγώνες “Παύλος Δαμαλάς”

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Απριλίου οι ετήσιοι Διεθνείς Διασυλλογικοί Αγώνες κωπηλασίας του Ομίλου Ερετών “Παύλος Δαμαλάς”, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Οι 200 Ελληνες και 20 Βρετανοί κωπηλάτες που έδωσαν το παρόν στη διοργάνωση, πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και υψηλό συναγωνισμό. Στα 14 συνολικά αγωνίσματα του προγράμματος διεξήχθησαν 30 αγώνες.

Το δελτίο τύπου του Ομίλου Ερετών:

Την Κυριακή 10 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι ετήσιοι Διεθνείς Διασυλλογικοί Αγώνες κωπηλασίας του Ομίλου Ερετών “Παύλος Δαμαλάς”, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

200 Έλληνες και 20 Βρετανοί αθλητές όλων των κατηγοριών από 10 Ελληνικά και ένα Βρετανικό σωματείο, το “Weybridge Rowing Club”, αγωνίστηκαν σε δυνατές κούρσες προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το κωπηλατοδρόμιο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 14 αγωνίσματα, που λόγω της μεγάλης συμμετοχής αθλητών διεξήχθησαν σε 30 αγώνες.

Την Κυριακή 10 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι ετήσιοι Διεθνείς Διασυλλογικοί Αγώνες κωπηλασίας του Ομίλου Ερετών “ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΑΛΑΣ”, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

200 Έλληνες και 20 Βρετανοί αθλητές όλων των κατηγοριών από 10 Ελληνικά και ένα Βρετανικό σωματείο, το “Weybridge Rowing Club”, αγωνίστηκαν σε δυνατές κούρσες προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το κωπηλατοδρόμιο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 14 αγωνίσματα, που λόγω της μεγάλης συμμετοχής αθλητών διεξήχθησαν σε 30 αγώνες. Το αγώνισμα της οκτακώπου εντάχθηκε στο πρόγραμμα για πρώτη φορά στην ιστορία των 137 ετών της διοργάνωσης και έλαβαν μέρος 4 σωματεία με 36 αθλητές (μεταξύ των οποίων 2 Ολυμπιονίκες), προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα που ενθουσίασε το κοινό.

Οι αθλητές του Ομίλου μας, πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και κέρδισαν 17 μετάλλια (6 Χρυσά, 5 Αργυρά, 6 Χάλκινα), ενώ 5 πληρώματά μας κατατάχθηκαν στην 4η θέση, 4 στην 5η και 1 στην 6η.

Πριν την τελετή της απονομής των επάθλων στους νικητές και σε συνεργασία με την “Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία”, οι Ολυμπιονίκες Δημήτρης Μούγιος και Βασίλης Πολύμερος, μαζί με τον Βρετανό Ολυμπιονίκη Matthew Tarrant που συνόδευε την Βρετανική ομάδα, μοίρασαν στους μικρούς αθλητές της ανάπτυξης, το βιβλίο “ΠΕΝΤΕ ΚΥΚΛΟΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ, Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες”, στο πλαίσιο της διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών στη νεολαία μας.

Ο φετινός αγώνας “ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΑΛΑΣ” πέρασε στην ιστορία ως ένας απ’τους πιο επιτυχημένους αγώνες που διοργάνωσε ποτέ ο Όμιλος Ερετών. Άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους και έδωσε την ευκαιρία στους αθλητές να αξιολογήσουν την αγωνιστική τους κατάσταση, λίγες ημέρες πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον ίδιο στίβο.

Το Δ.Σ. του Ομίλου μας, συγχαίρει στους αθλητές και προπονητές μας για την αγωνιστική εμφάνιση της ομάδας.

Η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την άψογη συνεργασία και υποστήριξη της ΕΚΟΦΝΣ και της ΚΕΔ, των Χορηγών μας «ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ», «PROPELLER CLUB» και «SIXT», των Υποστηρικτών μας, «ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΑ», «ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΟΜ/ΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (ΠΟΣΠΛΑ)», «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΗΤΙΚΟΣ», «ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΔΗΜΑ (Δημιουργία αφίσας, διπλώματος και προγράμματος Αγώνα)» των Αθλοθετών μας, «ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ», «ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ», «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ», «ΕΚΟΦΝΣ», «ΕΠΑΘΛΑ ΖΕΥΣ», «ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΑ», «ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ», «ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ», «ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΕ», «ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ», «PROPELLER CLUB» και των πολλών Εθελοντών μας.

Το Δ.Σ. του Ομίλου Ερετών