Με φόντο τη διάκριση… “τα γαλανόλευκα κουπιά” στη Σερβία

Με φόντο τη διάκριση σε ακόμη μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, θα ξεκινήσει αύριο το πρωί (Σάββατο) η πορεία των πέντε πληρωμάτων “της γαλανόλευκης”, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων του Βελιγραδίου της Σερβίας.

Πρώτη κούρσα με ελληνικό ενδιαφέρον (περίπου στις 11.05 ώρα Ελλάδας) είναι αυτή της δικώπου εφήβων, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Σταύρος Συμεωνίδης και ο Λεωνίδας Τζουμέζης. Στη συνέχεια θα πάρει μέρος τo διπλό σκιφ νεανίδων (γύρω στις 11:20) με τις Στέλλα Νάτσιουλα και Ευαγγελία Φράγκου, καθώς και το αντίστοιχο των εφήβων (σχεδόν στις 11:35), με τον Δημήτρη Στασινό και τον Γιώργο Μακρυγιάννη.

Λίγο αργότερα, στις 12:00 θα πέσει στη μάχη η τετράκωπος των νεανίδων, την οποία θα συνθέτουν οι Παρθένα Παπατέρπου, Ισμήνη Νόνη, Ιωάννα Ασβεστά και Ελένη Χαραλαμπίδου. Τέλος, στις 12:10 θα αγωνιστεί η τετράκωπος των εφήβων, η οποία θα απαρτίζεται από τους Σπύρο Γεωργίου, Ιάσωνα Εξάρχου, Παύλο Φαΐτα και Ανδρέα Καρέτσο.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης, επισήμανε: «Και τα πέντε πληρώματα μας είναι ανταγωνιστικά και γι’ αυτό θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό με στόχο τη διάκριση. Είναι ακόμα μια διοργάνωση που γίνεται στη σκιά του κορωνοϊού με τις γνωστές δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε, αλλά αυτό δε μας πτοεί. Τα παιδιά θα παλέψουν για να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν».

Υπενθυμίζεται ό,τι, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή 426 αθλητών-τριών από 27 χώρες.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει απευθείας τις κούρσες του Ευρωπαϊκού από εδώ