29/01/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Διεθνή

Ματαιώθηκε το βαλκανικό πρωτάθλημα

Μετά από τηλεδιάσκεψη των Βαλκανικών Χωρών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η Βαλκανική Ένωση αποφάσισε τη ματαίωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ιάσιο της Ρουμανίας στις 29 και 30 Αυγούστου, λόγω των τελευταίων εξελίξεων γύρω από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στην διαβούλευση των μελών-κρατών της Ένωσης έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τα Σκόπια, τη Σερβία, τη Τουρκία, καθώς και την διοργανώτρια Ρουμανία.

Όσον αφορά το θέμα, ο Γενικός Γραμματέας της Βαλκανικής Ένωσης Ντοριν Αλουπέϊ  τόνισε: «Η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών και όλων των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένου του γενικού κοινού, καθώς και η ανάληψη ευθύνης και αναγκαίων μέτρων για την διαχείριση της εξάπλωσης του ιού είναι οι προτεραιότητες όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Έχουμε όλοι καταλάβει την πολυπλοκότητα των θεμάτων που θα προστάτευαν τις ομάδες από το να ταξιδέψουν τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών που τίθενται από τις εθνικές αρχές όπως η αναγκαστική ή εθελοντική περίοδος καραντίνας».

Στην επερχόμενη τηλεδιάσκεψη του Τακτικού Συνεδρίου που προγραμματίστηκε για τις 29 Αυγούστου αναμένεται να συζητηθούν οι νέες ημερομηνίες.