16/07/2024
Όμιλοι

Ξεκινάει τη Τετάρτη για 458 αθλητές το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Τα φώτα των τελευταίων ημερών είναι στραμμένα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, στο οποίο θα ξεκινήσει την Τετάρτη το 86 Πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή 458 αθλητών από 29 συλλόγων απ’ όλη τη χώρα.

Κάπου εδώ να υπενθυμιστεί ότι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η διοργάνωση θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών και εξ ολοκλήρου σε μια φάση, περιλαμβάνοντας όλες τις κατηγορίες (Ανδρών-Γυναικών Α-Γ Ελ βαρών, Κάτω των 23, Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων Κορασίδων).

Η είσοδος στο κωπηλατοδρομίου θα εκτελείται υπό δρακόντεια μέτρα, ενώ, οι έχοντες θέση στις εγκαταστάσεις (αθλητές, προπονητές, συνοδοί, διαιτητές, τα μέλη της Ομοσπονδίας και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι), θα πρέπει να παρουσιάσουν τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα, τη διαπίστευση τους, καθώς και να θερμομετρηθούν. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στις κερκίδες, όσο και στους κλειστούς χώρες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τις πρώτες τέσσερις μέρες το πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα καλυφθεί μέσω Live Stream από το YouTube μέσα από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.  Ωστόσο, την Κυριακή, οι φίλοι της κωπηλασίας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις προσπάθεις των αθλητών μέσα από τη δημόσια τηλεόραση και τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports, μετά από 25 χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΟΝΦΣ:

Με τη συμμετοχή 458 αθλητών από 29 σωματεία όλης της χώρας ξεκινάει την Τετάρτη στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά το 86οΠανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας που εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε μια φάση περιλαμβάνοντας όλες τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών Α-Γ Ελ βαρών, Κάτω των 23, Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων Κορασίδων.

Για πρώτη φορά το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και δικαίωμα εισόδου στο Κωπηλατοδρόμιο θα έχουν εκτός τους αθλητές, οι προπονητές οι συνοδοί, οι διαιτητές, τα μέλη της Ομοσπονδίας και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι. Άπαντες έχοντας προσκομίσει τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα προκειμένου να συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα εισόδου.

Τα μέτρα θα είναι αυστηρά από την είσοδο του Κωπηλατοδρομίου, αφού όλοι θα περνούν από θερμομέτρηση και θα φέρουν τη διαπίστευσή τους μαζί, ενώ στις κερκίδες και στους κλειστούς χώρες η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Λόγω της υποχρεωτικής απαγόρευσης εισόδου στο κοινό η Κωπηλατική Ομοσπονδία προχώρησε στην κάλυψη του αγωνιστικού προγράμματος μέσω Live Stream από το YouTube μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ www.kopilasia.gr για τις τέσσερις πρώτες ημέρες του πρωταθλήματος από την Τετάρτη ως και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα των τελικών της κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών, θα καλυφθεί από την δημόσια τηλεόραση και την συχνότητα της ΕΡΤ Sports, προκειμένου η κωπηλασία και οι προσπάθειες όλων των Ελλήνων αθλητών-τριών να μπουν για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια στα σπίτια όλης της Ελλάδας, αλλά και να φτάσουν μέσω δορυφόρου σε όλο τον κόσμο.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος:

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7:   07:30-10:45 Προκριματικοί και Επαναληπτικοί Παίδων-Κορασίδων

ΠΕΜΠΤΗ 23/7 :   07:30-13:30 Ημιτελικοί ΤΕΛΙΚΟΙ Παίδων-Κορασίδων και Προκριματικοί Ανδρών-  Γυναικών και Κάτω των 23

ΠΕΜΠΤΗ 23/7 :    17:30-19:00 Προκριματικοί Εφήβων-Νεανίδων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/7: 08:00-11:30 Επαναληπτικοί Ημιτελικοί Εφήβων-Νεανίδων

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/7:    08:55-13:30 ΤΕΛΙΚΟΙ Εφήβων-Νεανίδων

ΚΥΡΙΑΚΗ 26:7:    08:30-13:30 ΤΕΛΙΚΟΙ Ανδρών-Γυναικών Α-Γ Ελ. Βαρών

Αναλυτικά το Ωρολόγιο Πρόγραμμα (1η έκδοση στις 20/7) μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ

Το ενημερωτικό φυλλάδιο του 86ου Πανελληνίου πρωταθλήματος μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ