26/03/2023
Διάφορα

Κρεβάτια από χαρτόνι στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Σε μια ακόμη καινοτόμο και συνάμα οικολογική κίνηση προχώρησαν οι διοργανωτές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.  Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τα ΜΜΕ, παρουσίαστηκε την Πέμπτη στα κεντρικά γραφεία της διοργανώτριας αρχής ένα δωμάτιο διαμορφωμένο, όπως τα αντίστοιχα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο ολυμπιακό χωριό. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι, οι σκελετοί των κρεβατιών στα οποία θα κοιμούνται οι αθλητές είναι κατασκευασμένοι από ενισχυμένο χαρτόνι. Μάλιστα, σε αυτές τις πρωτότυπες κατασκευές μπορούν να “πλαγιάσουν” μέχρι και άτομα τα οποία ζυγίζουν 200 κιλά και έχουν ύψος 2,10.

 

Η αρχική ιδέα ώστε να πραγματοποιηθεί το ιδιαίτερα λιτό και απέρριτο ντεκόρ των διαμερισμάτων, προήλθε ώστε  να δοθούν τα υλικά για ανακύκλωση, μετά το πέρας της διοργάνωσης. Οι σκελετοί των κρεβατιών θα ανακυκλωθούν ως παράγωγα προϊόντων χαρτιού, ενώ τα περιεχόμενα των στρωμάτων (θα κατασκευαστούν από πολυαιθυλένιο) ως παράγωγα προϊόντων πλαστικού.

Η ολοκλήρωση των εργασιών του συγκροτήματος  θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και θα περιλαμβάνει 18.000 κρεβάτια, τα οποία θα στηθούν σε 21 πύργους διαμερισμάτων.  Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη λήξη της διοργάνωσης, τα διαμερίσματα θα πωλούνται σε τιμές οι οποίες θα ξεκινούν από τα 50 εκατομμύρια γιεν (περίπου 412.000 ευρώ).

 

Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι, το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων θα ανοίξει στις 24 Ιουλίου και το αντίστοιχο των Παραολυμπιακών στις 25 Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *