03/10/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Καλό ξεκίνημα για την εθνική στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε σήμερα στο Μόναχο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, για την Εθνική ομάδα. Τέσσερα από τα έξι πληρώματα της γαλανόλευκης κατάφεραν να πάρουν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος Ντούσκος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση μετά τον θριάμβο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο κατέκτησε την 1η θέση του προκριματικού γύρου του σκιφ, με χρόνο 7:41.36, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Την ίδια ακριβώς θέση κατέκτησε και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο προκριματικό του σκιφ ελ. βαρών με χρόνο 7:45.47, ο οποίος είναι ο 2ος καλύτερος που σημειώθηκε στο αγώνισμα αυτό. Έτσι λοιπόν και ο πρωταθλητής του ΕΝΟΑ κατοχύρωσε την συμμετοχή του στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Όσον αφορά τον προκριματικό του σκιφ των γυναικών, η Ευαγγελία Αναστασιάδου(ΦΩΤΟ) με μια τρομερή εμφάνιση βγήκε 1η με 8:43.50 σημειώνοντας τη 2η καλύτερη επίδοση του αγωνίσματος της και παίρνοντας το “μαγικό χαρτάκι” για τον ημιτελικό.

Μια θέση ανάμεσα στα 12 καλύτερα σκάφη της Ευρώπης εξασφάλισε και το πλήρωμα του διπλού σκιφ των ανδρών.Ο Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Θανάσης Παλαιοπάνος έλαβαν την 2η θέση του προκριματικού με χρόνο 6:54.95 και έθεσαν εαυτόν εντός ημιτελικού.

Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κατηγορία Κ23 στο Βαρέζε, Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία έλαβαν την 3η θέση στον προκριματικό της δικώπου των γυναικών με χρόνο 7:59.26 και θα αγωνιστούν αύριο στο ρεπεσάζ.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα χρειαστεί να ακολουθήσει και η Ζωή Φίτσιου, η οποία βγήκε 3η στο προκριματικό του σκιφ ελ. βαρών διανύοντας χρόνο 8:46.58.