12/04/2024
Όμιλοι

Κάλεσμα στο ΝΟΘ να πάρει θέση για τα διοικητικά τεκταινόμενα

Με εισηγητικό του σημείωμα, το μέλος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Πεταλωτίδης, παρότρυνε τους δοικούντες το σωματείο να πάρουν θέση σχετικά με τα τεκταινόμενα γύρω από το νέο αθλητικό νόμο, καθώς και το επικρατόν καθεστώς στις αθλητικές ομοσπονδίες. Στις 20 Σεπτεμβρίου, η εν λόγω επιστολή εστάλη στον πρόεδρο του ΝΟΘ Άκη Τσαλίκη και στο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Ακολουθεί το αίτημα του κ. Πεταλωτίδη όπως δημοσιεύθηκε στο sporsfeed.gr: 

Από το μέλος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Πεταλωτίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση σχετική με τον Όμιλο και τις εκλογές.

Πρόκειται για επιστολή που εστάλη στον Άκη Τσαλίκη και το διοικητικό συμβούλιο στις 20 Σεπτεμβρίου και από τότε δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: «Προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΝΟΘ

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως βέβαια γνωρίζετε ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου και είναι πλέον νόμος του κράτους. Το γεγονός αυτό, μαζί με την δηλωμένη σε όλους τους τόνους απόφαση  του Υφυπουργού κου Αυγενάκη για την επίλυση προβλημάτων που από δεκαετίες ταλαιπωρούν τον ελληνικό αθλητισμό, δημιουργεί νέες συνθήκες, νέες ευκαιρίες, δίνει νέα πνοή και δυνατότητες ανάπτυξης του. Επιτρέψτε μου τη γνώμη, ότι ο Όμιλος μας πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σ` αυτή τη νέα πορεία και να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του κου Αυγενάκη. Αυτό έπρεπε να το είχε ήδη κάνει, και αφού δηλώσει συμπόρευση με το υπουργείο να συμμετάσχει στην διαδικασία της διαβούλευσης του νομοσχεδίου, με προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προς όφελος και των δικών μας αθλητών.

Πέραν αυτών διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά στον τύπο ότι διαδραματίζονται γεγο πρωταγωνιστές τα ΔΣ κάποιων ομοσπονδιών πχ. μηνυτήρια αναφορά κατά του κου Κακλαμανάκη από την ΕΙΟ. Ακόμη ζούμε χρόνια προβλήματα που η πηγή τους είναι νοοτροπία, φιλοσοφία και πρακτική άλλων ομοσπονδιών πχ της ΕΚΟΦΝΣ. Πολλά λέγονται και διαβάζουμε στον Τύπο για την ομοσπονδία της αντισφαίρισης. Κατά την γνώμη μου δεν είναι σαφής και δηλωμένη η στάση του ομίλου μας ως προς αυτά τα θέματα, και ως τούτου μπορεί να σχηματιστεί η εντύπωση ότι ο ΝΟΘ ακολουθεί τις εξελίξεις και δεν ηγείται αυτών, πράγμα που από το μέγεθος, την ιστορία, τις επιτυχίες, και γενικότερα από το ειδικό βάρος που έχει, πρέπει να κάνει.

Αιτούμαι λοιπόν από το αξιότιμο ΔΣ του ΝΟΘ την άποψη του για τα θέματα που ευθής αμέσως παραθέτω διατηρώντας το δικαίωμα μου για την δημοσίευση τους.

  1. Ποια η θέση-άποψη του ΔΣ για την λειτουργία, νοοτροπία και δράση των ΕΚΟΦΝΣ, EIO, ΕΦΟΑ.
  2. Ποια η θέση-άποψη του ΔΣ του ΝΟΘ για την μηνυτήρια αναφορά κατά του κου Κακλαμανάκη από την ΕΙΟ.
  3. Ποια η θέση-άποψη του ΔΣ του ΝΟΘ για την μηνυτήρια αναφορά κατά της κας Σκουφογιαννη από την ΕΚΟΦΝΣ για δημοσίευμα της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
  4. Τι προτίθεται να κάνει το ΔΣ του ΝΟΘ στις επερχόμενες εκλογές των ομοσπονδιών ποιο συγκεκριμένα αν προτίθεται να στηρίξει τους ‘καθεστωτικούς’ παράγοντες ή θα συμπαραταχτεί με τις νέες δυνάμεις που διεκδικούν αλλαγή και ίσως ηγηθεί αυτών.
  5. Αν το ΔΣ του ΝΟΘ σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εφ του νέου νόμου συμπαρατασσόμενο με τις προσπάθειες του κου Αυγενάκη ή αν θα αντιπολιτευθεί στην πράξη στο νέο νόμο.

Περιμένοντας τις απαντήσεις σας, σας ευ για τον χρόνο σας και την ακρόαση μου δια μέσω αυτής της επιστολής».