Ιδανική πρεμιέρα για τους Έφηβους στο Παγκόσμιο του Βαρέζε

Με το δεξί ξεκίνησαν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βαρέζε της Ιταλίας ταυτοχρόνως με το αντίστοιχο των Κ23, τα ελληνικά πληρώματα των Εφήβων-Νεανίδων. Τέσσερα από τα πέντε σκάφη της γαλανόλευκης προκρίθηκαν στα ημιτελικά με απευθείας πρόκριση από τα προκριματικά, ενώ το ένα πέρασε στα προημιτελικά. Πιο συγκεκριμένα, η Κατερίνα Γκόγκου κατέκτησε την 1η θέση στον προκριματικό του σκιφ νεανίδων με 7:35.83 και προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση οι Στέλλα Νατσιουλα και Σοφία Δαλιδου (φωτό) βγήκαν 1ες με χρόνο 7:05.01 και πήραν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ νεανίδων.

Μια ακόμη πρωτιά επετεύχθη για τα “ελληνικά κουπιά ” και από το τετραπλό σκιφ των εφήβων με 5:57.23. Ο Παναγιώτης Αδάμ, ο Αποστολής Λυκομήτρος, ο Νίκος Χωλόπουλος και Δημήτρης Παπάζογλου κατοχύρωσαν με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή τους στα ημιτελικά.

Όσον αφορά την δικωπο των εφήβων, ο Βασίλης Κωστούλας και ο Δημήτρης Κούτρας έλαβαν την 3η θεση του προκριματικού τους με χρόνο 6:52.86. Έτσι λοιπόν εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Ο Λεωνίδας Κοπίδης και ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης σε αγώνισμα με πολλές συμμετοχές τερμάτισαν τη 4η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ εφήβων με χρόνο 6:43.27 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Δυο προκρίσεις στους Κ23

Μάλιστα, ιδιαίτερα καλές εμφανίσεις είχαμε και στους επαναληπτικούς της κατηγορίας Κ23.

Το δίδυμο των Ζήση και Δημήτρη Μπουκουβάλας κατέκτησε την 1η θέση στη δίκωπο και πέρασε στα ημιτελικά.

Κατόπιν, ο Στράτος Τριανταφύλλου και ο Σταύρος Συμεωνίδης έλαβαν τη 2η θέση με χρόνο 6:28.89 και παράλληλα την πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών.

Τέλος, ο Στέφανος Καπάκογλου και ο Παύλος Φαΐτάς βγήκαν 4οι στο ρεπεσάζ του διπλού σκιφ με χρόνο 6:41.42 και θα αγωνιστούν στον τελικό Γ´ για τις θέσεις 13-18.

Πέντε ελληνικές συμμετοχές την Πέμπτη

Πέντε ελληνικά πληρώματα θα περιέχει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Πέμπτης.

Αρχικά, στις 10:20 οι Ιωάννα Ασβεστά και Ελβύρα Αργυράκη θα αγωνιστούν στον προκριματικό της δικώπου των Νεανίδων, με στόχο την εκχώρηση τους στην πρώτη δυάδα που οδηγεί απευθείας στο τελικό.

Λίγο αργότερα, στις 10:25 το πλήρωμα της τετρακώπου των Νεανίδων αποτελούμενο από τις: Νικολέτα Δρογαλά – Δήμητρα Παπαϊωάννου – Σωτηρία Μιχαηλίδη – Ευθυμία Κουκλουμπέρη θα “κυνηγήσει” επίσης, μέσω του προκριματικού, τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο τελικό.

Εν συνεχεία, στις 10:55 το τετραπλό σκιφ των νεανίδων των Μαρία Ελένη Λεβεντέλλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη – Γαβριέλα Λιώλιου και Σωτηρία Άγκου θα αγωνιστεί στον προκριματικό, με στόχο μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που δίνουν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά.

Το μεσημέρι, στις 15:00, θα πέσει στη μάχη η Ευαγγελία Αναστασιάδου. Η ταλαντούχα αθλήτρια θα δώσει το παρών στον ημιτελικό του σκιφ ελ. βαρών, με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Κλείνοντας, στις 05:05 το πλήρωμα του διπλού σκιφ των Κ23, απαρτιζόμενο από τον Παύλο Φαϊτά και τον Στέφανο Καπάκογλου θα συμμετάσχει στον τελικό Γ΄.