Ιδανική πρεμιέρα για την εθνική στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε σήμερα η εθνική ομάδα τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας. Έξι πληρώματα έλαβαν την πρόκριση για τα ημιτελικά, με τρια εξ αυτών να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση της κούρσας τους.

Στην κορυφή της 3ης προκριματικής σειράς του σκιφ με χρόνο 7:44.12 τερμάτισε ο Ιάσωνας Εξάρχου, αποτέλεσμα που του προσφέρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Την πρώτη θέση και την πρόκριση στα 12 καλύτερα πληρώματα της διοργάνωσης έλαβε επίσης το διπλό σκιφ των Νεανίδων, απαρτιζόμενο από τις Στέλλα Νάτσιουλα και Ευαγγελία Φράγκου, οι οποίες έκαναν χρόνο 7:52.57. Το τρίτο πλήρωμα της γαλανόλευκης που σφράγισε τη συμμετοχή του στον ημιτελικό είναι το διπλό σκιφ των των Εφήβων με τους Στράτο Τριανταφύλλου και Ανδρέα Αθανασιάδη Καούδη, οι οποίοι τερμάτισαν σε 7:11.92.

Το δίδυμο της δικώπου των Εφήβων με τον Χρήστο Μπουρνουτο και τον Κωνσταντίνο Βελλίδη βγήκε 2ο με χρόνο 7:38,12, κατοχυρώνοντας έτσι την πρόκριση του στον ημιτελικό. Την ίδια ακριβώς θέση και την πρόκριση στον τελικό κατέκτησε και η τετράκωπος των Νεανίδων με τις Ευαγγελία Βακοπούλου – Λεμονιά Μακρυγιάννη – Παρθένα Παπατέρπου – Ελένη Χαραλαμπίδου, σημειώνοντας χρόνο 7:48.17. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες είχαν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στον τελικό, καθώς μετέχουν συνολικά τέσσερα σκάφη.

Μια θέση ανάμεσα στα 12 κορυφαία πληρώματα της Ευρώπης κατακτώντας την 3η θέση του προκριματικού τους γύρου κατέλαβαν τόσο η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλλη (ΦΩΤΟ) στο σκιφ Νεανίδων με χρόνο 8:51.77, όσο και η τετράκωπος των Εφήβων: με τους Παναγιώτη Αδάμ-Γιώργο Παπαδόπουλο – Ανδρέα Καρτερό – Σπύρο Γεωργίου, οι οποίοι διέγραψαν χρόνο 6:52,82.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών της Κυριακής (ώρες Ελλάδας):

10:05 Σκιφ Νεανίδων

10:10 Σκιφ Εφήβων

10:25 Δίκωπος Εφήβων

10:35 Διπλό σκιφ Νεανίδων

10:40 Διπλό σκιφ Εφήβων

10:50 Τετράκωπος άνευ Εφήβων

Η έναρξη των τελικών θα γίνει στη 13:26 (ώρα Ελλάδας).