Ηρωική υποδοχή για τον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο

Με δόξα και τιμή τα Γιάννενα υποδέχτηκαν χθες τον αθλητή που έκανε όλη την Ελλάδα να δακρύσει από χαρά και συγκίνηση, τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Στέφανο Ντούσκο.

 

Ο 24χρονος πρωταθλητής έφτασε στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στις 19:30 όπου τον υποδέχτηκαν αθλητές και η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

 

 

Εν συνεχεία, μεταφέρθηκε με στρατιωτικό τζιπ και με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Εκεί  τον προϋπάντησαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος των Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος ζητωκραύγαζε.

Έπειτα, ακολούθησε  η στέψη του Ολυμπιονίκη με κότινο από κλαδί ελιάς από τον δήμαρχο της πόλης.  Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του έκανε δώρο μια εικόνα της Παναγίας.

Ο δήμαρχος της πόλης έστεψε με κότινο από κλαδί ελιάς τον Ολυμπιονίκη, ενώ ο περιφερειάρχης του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας. Με τη σειρά του, ο Ντούσκος συγκινημένος αναφώνησε: “Ζήτω τα Ιωάννινα, ζήτω η Ελλάδα”.

 

«Στα τελευταία μέτρα έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, έδωσα ψυχή» το χρυσό παιδί της ελληνικής κωπηλασίας,  Στέφανος Ντούσκος, λίγο μετά την τιμητική προς τιμήν του εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του δήμου και ο Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

 

Στο βήμα ανέβηκε και η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου η οποία τόνισε ότι ο Στέφανος Ντούσκος άξιζε το χρυσό, αναφέροντας: «Πάλεψε σκληρά επί χρόνια με όλες τις δυνάμεις του, επιμονή και θέληση».

 

Μεταξύ άλλων, στην εξέδρα έδωσαν το παρών οι έτεροι Ολυμπιονίκες κωπηλασίας της Ηπείρου: ο Παναγιώτης Μηλιώτης, η Τόνια Σβάιερ, ο Γιώργος Τζιάλας, ο Γιάννης Τσίλης  και η Αλεξάνδρα Τσιάβου.