Η Σκόπελος τίμησε με άγαλμα τον Ολυμπιονίκη Νίκο Σκιαθίτη

Με ομοίωμα το οποίο κρατάει δυο κουπιά και φέρει το χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η Σκόπελος τίμησε τον Ολυμπιονίκη Νίκο Σκιαθίτη.  Το άγαλμα στήθηκε στo επίνειο της Γλώσσας, το Λουτράκι. Σημειώνεται ότι η δημιουργός του έργου αυτού είναι η γλύπτρια Κατερίνα  Κοσμά- Τζαβάρα.

 

 

Ο Νίκος Σκιαθίτης  γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1981 στο Βόλο και κατάγεται από τη Γλώσσα Σκοπέλου. Εργάζεται στη Πολεμική Αεροπορίας ως αξιωματικός και είναι έγγαμος, καθώς και πατέρας 2 παιδιών.

 

 

 

Η πρώτη του επαφή με την κωπηλασία ήρθε  το 1999, αγωνιζόμενος με “το κορμάκι” του ΟΕΑ-ΝΑΒ. Στις 22 Αυγούστου του 2004 πρόσθεσε μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο μια σπουδαία σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελ. βαρών και συνάμα το πρώτο “των γαλανόλευκων κουπιών” στη μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση του κόσμου. Ωστόσο, ένα χρόνο νωρίτερα, ο Σκιαθίτης στέφθηκε στη Λουκέρνη ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στο τετραπλό σκιφ ελ. βαρών, με τους Παναγιώτη Μηλιώτη, Βασίλη Πολύμερο και Γιάννη Κουρκουρίκη.