25/03/2023
Συνεντεύξεις - Αφιερώματα

Η Νικολαΐδου για το σενάριο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων

Με τις εξελίξεις για το θέμα του κορωνοϊού να γίνονται μέρα με τη μέρα πιο ραγδέες, η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων φαντάζει όλο και πιο πιθανή. Η 4η ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Νικολαΐδου, εκφέρει τη γνώμη της σχετικά με το σενάριο αυτό, στο gazzetta.gr.

Ακολουθούν οι δηλώσεις της:

H 4η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στο Ρίο 2016 Κατερίνα Νικολαΐδου παίρνει θέση για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέϊρομαζί με την Σοφία Ασουμανάκη η Κατερίνα Νικολαΐδου ήταν 4η στη κωπηλασία στο διπλό σκιφ, ενώ στη πορεία της έχει καταγράψει νίκες σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η Κατερίνα που είναι σε τροχιά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έχει διακόψει την προετοιμασία της, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού (covid-19) και μιλάει στο gazzetta.gr τονίζοντας πως είναι υπέρ της αναβολής των Αγώνων.

«Όλοι ξέρουμε ποσό περιμένουμε εμείς οι αθλητές τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που θέλει να πάρει μέρος κάθε αθλητής για να ολοκλήρωσει την καριέρα του και διεξάγεται κάθε 4 χρόνια.

Αυτή την στιγμή όλοι οι αθλητές βάζουμε πάνω από όλα την υγεία μας αλλά και όλου του πλανήτη, ήδη η παγκόσμια ομοσπονδία κωπηλασίας έχει ακυρώσει τις προκρίσεις για τα τελευταία εισητήρια που θα έδινε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι μένουν εκτός πολλοί αθλητές ανάμεσα τους και εγώ.

Η δική μου γνώμη είναι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Ακόμη ο ιός είναι σε ύφεση σ’ όλο τον κόσμο και το διάστημα των 4 μηνών δεν νομίζω πως θα είναι αρκετό ώστε να μην νοσεί κάποιος», δηλώνει η Κατερίνα.