25/03/2023
Συνεντεύξεις - Αφιερώματα

Η Μαρία Κυρίδου για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Εδώ και λίγα εικοστετράωρα, η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω του κορωνοϊού αποτελεί γεγονός. Στο πλαίσιο αυτού, το sportsfeed.gr δημιούργησε ένα θέμα στο οποίο φιλοξενούνται οι απόψεις αθλητών από όλο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού. Μεταξύ αυτών, την γνώμη της κατέθεσε κα η πρωταθλήτρια του ΝΟΘ, Μαρία Κυρίδου η οποία έχει λάβει την πρόκριση για τη διοργάνωση μαζί με την Χρστίνα Μπούρμπου (αγωνιζόμενες σε δίκωπο).

Τα όσα ανέφερε:

Η αλήθεια είναι πως το ιδανικότερα για εμένα θα ήταν να ξεπεραστεί μέσα στον επόμενο μήνα η μπόρα που περνάει, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρος ο κόσμος!! Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέτος, για τους οποίους μοχθούμε καθημερινά τα τελευταία 2 χρόνια με τη Χριστίνα (Μπούρμπου), αλλά και θα σταματούσαν οι θάνατοι, ο πόνος και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή.

H αναβολή των αγώνων για το 2021 έφερε μεγάλη αναδιοργάνωση στη ζωή μας. Μέχρι αυτή τη στιγμή κάναμε κοινόβια στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ώστε να βρισκόμαστε όλη η ομάδα μαζί και να προπονούμαστε στις βάρκες, κάτι που είναι πολύ βασικό για το άθλημα μας. Όμως ύστερα και από την αναστολή της υπουργικής απόφαση μέσω της οποίας κάποιοι αθλητές μπορούσαμε να προπονούμαστε, γυρνάμε ο καθένας στο σπίτι του και θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις μας εκεί με εξοπλισμό που μας παρέχει η ομοσπονδία! Αυτό δυσκολεύει πολύ την προετοιμασίας μας, ειδκότερα των ατόμων που κυνηγούν ακόμη την πρόκριση. Αυτοί οι αθλητές θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους στους επόμενους δυο μήνες, αλλά πλέον είναι άγνωστο το πότε κα αν θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση.

Φυσικά όλη η ομάδα συνεχίζουμε με την ίδια θέληση και κίνητρο γι’αυτό που αγαπάμε, όμως υπάρχουν κι άλλα εμπόδια στη πορεία για το 2021. Όλοι μας παγώσαμε τις σπουδές μας για να επικεντρωθούμε σε αυτούς τους αγώνες και είχαμε στόχο να τις αρχίσουμε ξανά από Σεπτέμβη. Τώρα όμως πρέπει να τις αφήσουμε για άλλον έναν χρόνο. Ίσως ακούγεται απλό, αλλά για κάποιους δεν είναι. Ορισμένοι αθλητές έχουν παγώσει για αρκετά χρόνια τις σπουδές τους, επομένως δεν τους παίρνει να το συνεχίσουν κι άλλο. Κυρίως για όσους θέλουμε να πάμε στην Αμερική για σπουδές, διότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες με τις υποτροφίες. Το να σπουδάζουμε στην Αμερική είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο από άποψη πτυχίου, αλλά και διότι μας δίνεται και τη δυνατότητα να συνδυάσουμε παράλληλα και τον αθλητισμό. Συνεπώς, αυτή η αναστολή μας φέρνει σε θέση να θυσιάσουμε πολλά ακόμη.