Η ΕΟΕ τίμησε τα χρυσά κορίτσια του ΝΟΘ

Σε μια ξεχωριστή τελετή, έλαβε χώρα η ετήσια βράβευση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις 19.00 της Πέμπτης, στο αμφιθέατρο της.

Την τιμητική τους είχαν οι αθλητές οι οποίοι έχουν κερδίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και όσους διέπρεψαν στους 2ους  Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019». Φυσικά, από τη λίστα των αθλητών οι οποίοι θα δώσουν το παρόν στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα ονόματα των χρυσών κοριτσιών του ΝΟΘ, Μαρία Κυρίδου- Χριστίνα Μπούρμπου.

 

Στη λαμπερή αυτή εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, παραβρέθηκαν αρκετές προσωπικότητες  του αθλητικού, του πολιτικού, καθώς και του καλλιτεχνικού χώρου. Ανάμεσα σε αυτούς βρισκόταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, αλλά και Προέδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

 

Πλην αυτών, το παρόν έδωσαν, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, οι πρώην Υφυπουργοί Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και Φάνη Πετραλιά, οι Βουλευτές Γιάννης Μπουρνούς, Γιάννης Δελής, Σοφία Σακοράφα, o Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, εκπρόσωποι κομμάτων και πολλοί πρωταθλητές και αθλητικοί παράγοντες.

 

Από τη πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, σχολίασε: «Η νέα χρονιά που ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πρόκειται για μια «διπλά» Ολυμπιακή χρονιά! Μόλις χθες έπεσε η αυλαία στη Λωζάννη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, όπου η Ελλάδα συμμετείχε με 12 αθλητές. Τον Ιούλιο ξεκινάει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι Έλληνες αθλητές, όπως συμβαίνει ανελλιπώς από το 1896, θα ταξιδέψουν στη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας με στόχο, να κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους για ακόμη φορά. Ας ευχηθούμε λοιπόν να φέρουν κι άλλες επιτυχίες. Ήδη 23 αθλητές μας έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευελπιστώ ότι αυτός ο αριθμός θα μεγαλώσει σημαντικά μέσα στη χρονιά. Εκκρεμούν ακόμα οι ατομικές προκρίσεις σε αρκετά αθλήματα αλλά και σε τρία ομαδικά, στο πόλο ανδρών και γυναικών καθώς και στο μπάσκετ, στα οποία ευελπιστούμε να πάρουμε την πρόκριση».

 

Μεταξύ των άλλων, ο Σπ. Καπράλος έκανε λόγο και για το νέο αθλητικό νόμο: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα πορευτεί προς τη νέα δεκαετία που ξεκίνησε, με νέο καταστατικό καθώς η Πολιτεία έκανε νόμο του κράτους την αλλαγή της μορφής της από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, όχι μόνο δικού μας αλλά και της ΔΟΕ. Πλέον η ΕΟΕ έχει τη δυνατότητα να είναι πιο γρήγορη, πιο ευέλικτη και περισσότερο αποτελεσματική στη λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων, με απόλυτη διαφάνεια, αφού θα ελέγχεται από μία από τις 4 μεγάλες διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες. Ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει τις καινοτομίες που εκφράζουν τις σύγχρονες τάσεις του αθλητισμού. Εκτός αυτού, χαιρόμαστε διότι με τις αλλαγές του καταστατικού, ικανοποιείται και η νέα τάση για συμμετοχή των αθλητών, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στη μελλοντική διοίκηση της ΕΟΕ θα υπάρχουν τρεις αθλητές, δυο που θα ψηφίζονται από τους ίδιους τους αθλητές οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι ένας από τους Έλληνες Olympians. Όλοι τους θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε όλα τα όργανα της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο δε Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών θα μετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΕ.

 

Μπορεί να σας ευχαριστούμε κύριε Αυγενάκη για την αλλαγή του καταστατικού, αλλά από την άλλη διαφωνούμε, σχετικά με την αναδρομικότητα στις θητείες των παραγόντων του αθλητισμού. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνούμε στην ανάγκη ανανέωσης του αθλητισμού, μέσω εισόδου σε αυτόν νέων ανθρώπων με φρέσκιες ιδέες και επιστημονική κατάρτιση. Πιστεύουμε λοιπόν αγαπητέ Υπουργέ, ότι ποτέ δεν είναι αργά για δεύτερες σκέψεις και για την υιοθέτηση ενός μεταβατικού μοντέλου, το οποίοι ναι μεν θα φέρει νέα πρόσωπα, αλλά δεν θα στερήσει από τις Ομοσπονδίες, τη γνώση, την εμπειρία και την επιτυχία των εκλεγμένων παραγόντων. του αθλητισμού. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός αθλητισμού όλους τους ανθρώπους οι οποίοι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης ήταν εδώ και στήριξαν το οικοδόμημα του Ελληνικού αθλητισμού».

«Ακόμη, θα πρέπει κατά τη γνώμη μας, οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας, οι Διοικήσεις των Σταδίων που έχετε τοποθετήσει, αλλά και εσείς προσωπικά, να επικεντρωθείτε στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την απαράδεκτη κατάσταση των Σταδίων και των προπονητικών χώρων. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την Πολιτεία ότι ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός, η έλλειψη συντήρησης και η κακή κατάσταση των προπονητριών δεν μπορούν, στις περισσότερες περιπτώσεις, να καλύψουν τις ανάγκες των αθλητών και των αθλημάτων ειδικά σε αυτή την Ολυμπιακή χρονιά», καταλήγει.

 

Οι αθλητές οι οποίοι βραβεύθηκαν από την ΕΟΕ για την πρόκριση τους στο μεγαλύτερο αθλητικό θεσμό, είναι οι εξής: Μίλτος Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Ανδρέα Βαζαίος, Αννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεφ, Γιάννης Γεωργαράκης, Απόστολος Παπαστάμος, Νίκος Μαυρομμάτης, Μαρία Πρεβολαράκη, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής και Γιάννης Μιτάκης.

 

Επιπροσθέτως, βραβεύτηκαν και όσοι κατέκτησαν μετάλλια στους 2ους  Ευρωπαϊκούς Αγώνες οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το περσυνό καλοκαίρι, στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Πρόκειται για τους: Άννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Χρήστο Βολικάκη, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Σάββα Καρακιζίδη, Γιώργο Αζωίδη και Κώστα Δουβαλίδη.

Χρειάζεται να σημειωθεί ότι στην χορογράφο των Τελετών Αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, Αρτέμιδα Ιγνατίου, καθώς και στον Γεώργιος Ανδρεάδης απονεμήθηκε το αριστείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Δημήτριος Βικέλας» για το 2019, σε αναγνώριση της πολυετούς και ανεκτίμητης προσφοράς τους στον ελληνικό αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα. Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί ότι, εκ μέρους της ΔΟΕ παραδόθηκε το βραβείο «Αθλητισμός και Βιώσιμη Αρχιτεκτονική» για το 2019 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την κατασκευή και παραχώρηση στην Ελλάδα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Συν τοις άλλοις, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, βράβευσε τους χορηγούς της, σε αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς τους σε αυτή. Το βραβείο για την κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία και Χρυσό Χορηγό της, NN Ηellas το παρέλαβε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της, Μαριάννα Πολιτοπούλου. Στη συνέχεια, το βραβείο του χορηγού της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, TOYOTA Hellas παραδόθηκε στα χέρια της Marketing Director, Αγγελικής Τσενέ. Τέλος, το βραβείο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δόθηκε στον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δωρεών του, Πάνο Βαζαίο.

Η αυλαία της εκδήλωσης έπεσε με τον Σπύρο Καπράλο και τον Μανώλη Κολυμπάδη να κόβουν τη πίτα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  με την πρώην Υπουργό Φάνη Πετραλιά να κερδίζει το φλουρί.