17/04/2024
Διάφορα

Η Αθήνα στο επίκεντρο του Ολυμπισμού

Στο επίκεντρο του Ολυμπισμού αναμένεται να βρεθεί γι’ ακόμη μια φορά μέσα στο 2021 η Αθήνα. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέσα στο 2021 θα διεξαχθεί η 50η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, στην Ελληνική πρωτεύουσα. Υπενθυμίζουμε ότι, η Αθήνα έχει ήδη αναλάβει για το ίδιο έτος την διεξαγωγή της Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  της ΕΟΕ:

Mια ακόμα κορυφαία αθλητική εκδήλωση ανέλαβε να διοργανώσει στην Αθήνα το 2021 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρόκειται για την 50η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, που θα έχει επετειακό χαρακτήρα και θα συγκεντρώσει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας για τουλάχιστον τρεις ημέρες, τους εκπροσώπους των 50 Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης σε ανώτατο επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι θα συζητήσουν για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Ολυμπισμό στις χώρες τους στην Ευρώπη, καθώς και θα πάρουν σημαντικές αποφάσεις για του Ευρωπαϊκούς Αγώνες καθώς και για τα Ολυμπιακά Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας.

Η ανάθεση της σημαντικής αυτής διοργάνωση στην Αθήνα, έγινε στη διάρκεια της 48ης Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που ολοκληρώθηκε στη Βαρσοβία και την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Η Αθήνα έχει αναλάβει για το 2021 και τη διοργάνωση της Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου αναμένεται να επανεκλεγεί ο Τόμας Μπάχ στην προεδρία. Οι δύο κορυφαίες Ολυμπιακές και αθλητικές εκδηλώσεις, θα προβάλλουν τη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο και θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εξάπλωση της φήμης και του κύρους της Ελλάδας, ως χώρα που διοργανώνει σπουδαία αθλητικά γεγονότα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *