Γλυκόπιρκο ξεκίνημα για την Ελλάδα στο Χονγκ Κονγκ

Με γλυκόπικρη γεύση εκτυλίχθηκε σήμερα η πρώτα μέρα στην οποία αγωνίστηκαν τα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας, του Χονκγ Κονκγ της Κίνας. Το αποτέλεσμα τους ήταν μια πρόκριση σε μεγάλο τελικό, μια σε μικρό, αλλά και ένας αποκλεισμός. Στη διοργάνωση αυτή οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε όλες τις προκρίσεις σε κούρσες 4χλ., ενώ αύριο την ημέρα των τελικών θα αγωνιστούν στην απόσταση των 6 χλ.

Από τη μια πλευρά, το τετραπλό σκιφ μετά πηδαλιούχου των ανδρών με τους Παναγιώτη Υψηλάντη, Νίκο Δεμελή, Μιχάλη Καλέντζη, Πέτρο Μπαλλή και πηδαλιούχο την Παναγιώτα Γκέκα πραγματοποίησε ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία, αφού κατέκτησε την τέταρτη θέση της προκριματικής του σειράς. Την πρώτη θέση κατέλαβε το πλήρωμα της Ιταλίας, του Rowing Club Genovese, το οποίο αποτελείται από τους Costa Giacomo, Casaccia Giorgio, Garibaldi Federico, Marchetti Edoardo και Calder Alessandro. Η δεύτερη θέση κατελήφθη από τους Ισπανούς της Real Club De Regatas De Alicante (Vera Ortega Alejandro, Minanna Alonso Fernando, Padilla Ruben, Lara Pacheco Jaime, Lopez Gomez Sergi). Τρίτοι βγήκαν οι Βρετανοί του Ul Tyrian Club (Stephens Oliver, Clarke Richard, Highton Francis Hazine, Ertan de Vries Jonna). Πίσω από το πλήρωμα της γαλανόλευκης τερμάτισαν οι Γερμανοί του συλλόγου  Erster Kieler Ruder-Club von 1862 (Kuwert Simon, Maiwirth Henning, Grafe Jan, Koellinng Max Alexander, Eckel Felix).

Επόμενη και μεγάλη μάχη για τους αθλητές του ΝΟ Θεσσαλονίκης είναι ο αυριανό μεγάλος τελικός.

Απεναντίας, ο Δημήτρης Χάγιας του Α.Σ. Δημητριάς μετά από μια αξιέπαινη προσπάθεια κατέλαβε την 11η θέση της προκριματικής του σειράς. Πρώτος βγήκε ο Ισπανός Miramon Quiroga Andrian του Club Nautico Campello και δεύτερος ο Γερμανός Wichert Lars του συλλόγου RC Allemannia von 1866. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ιταλός Simone Martini της SC Padova. Ενώ από πίσω του τερμάτισε ο Σουηδός Gustavsson Dennis της Hoganas Roddforening.

Πλέον ο ταλαντούχος αθλητής αναμένεται να αγωνιστεί στον αυριανό μικρό τελικό για μια θέση αναμέσα στις 16-32.

Τέλος, ο Γιώργος Κεφαλίδης του ΟΦΘ αγωνιζόμενος με δύσκολους αντιπάλους δεν κατάφερε να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα, καταλαμβάνοντας την 14η  και τελευταία θέση της σειράς του. Ο θεσσαλονικιός αθλητής, καθώς και οι δυο πρωτελευταίοι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Τα ονόματα αυτών Ανδρέας Παπαδόπουλος και Alexey Stakanov. Αμφότεροι είναια αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.