16/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Γεμάτη μετάλλια επέστρεψε η Εθνική Εφήβων-Νεανίδων

Με το παλμαρέ της γεμάτο με διακρίσεις, επέστρεψε η αποστολή της εθνικής ομάδας από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη στο Βαρέζε της Ιταλίας. Τα “ελληνικά κουπιά” θριάμβευσαν κατακτώντας την πρώτη θέση στο πίνακα των μεταλλίων, αποτέλεσμα που συνοδεύτηκε με τρία χρυσά μετάλλια, ένα χάλκινο και τρεις συμμετοχές σε μικρούς τελικούς.

Στον απόηχο της επιτυχίας τους, οι αθλητές, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Φώτου, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Δημουλής προχώρησαν σε δηλώσεις.

Η ανακοίνση της ΕΚΟΦΝΣ:

Με τις αποσκευές γεμάτες χρυσά και χάλκινα μετάλλια επέστρεψε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βαρέζε της Ιταλίας η Εθνική ομάδα Εφήβων-Νεανίδων. Τρία χρυσά, ένα χάλκινο και τρείς συμμετοχές σε μικρούς τελικούς ήταν τα στοιχεία που έφεραν την Ελλάδα στη κορυφή του πίνακα μεταλλίων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες τα τέσσερα πληρώματα που κέρδισαν τα μετάλλια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Φώτου και ο ένας εκ των τριών αρχηγών, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Δημουλής έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.

Η Στέλλα Νάτσιουλα και η Σοφία Δαλιδου μίλησαν για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στο διπλό σκιφ αλλά και για το Παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσαν στη κούρσα του τελικού. Δείτε ΕΔΩ τι είπαν.

Ιωάννα Ασβεστα και Ελβήρα Αργυράκη εξηγούν με τη σειρά τους πως κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τελικό της δίκωπου, ΕΔΩ οι δηλώσεις τους.

Πανευτυχής η Κατερίνα Γκόγκου μιλάει για τη χρυσή κούρσα που έκανε στο τελικό του σκιφ Νεανίδων και για το μυστικό που της χάρισε το 2ο χρυσό στον ίδιο στίβο, αφού ήταν και πρωταθλήτρια Ευρώπης τον περασμένο Μάιο πάλι στο Βαρεζε. Δείτε ΕΔΩ τι είπε.

Χαρούμενοι για το χάλκινο μετάλλιο αλλά στενοχωρημένοι γιατί αυτή η βάρκα δε θα συνεχίσει, αφού κάποιοι αθλητές θα αλλάξουν κατηγορία δήλωσαν οι τέσσερις της βάρκας του τετραπλού. Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις των Δ.Παπάζογλου-Α.Λυκομητρου-Π.Αδάμ-Ν.Χωλοπουλου ΕΔΩ.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητης και άμεσος συνεργάτης του Τζάνι Ποστιλιόνε Γιώργος Φώτου κάνει τον απολογισμό της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο του Βαρέζε και μιλάει για την επόμενη μέρα. ΕΔΩ οι δηλώσεις του.

Ο ένας εκ των δυο αρχηγών της αποστολής στο Βαρεζε και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιώργος Δημουλής μιλάει για την παρουσία της Ελληνικής ομάδας στο Βαρέζε, την αίσθηση που έκαναν οι επιτυχίες των γαλανόλευκων κουπιών και το ρόλο της Ομοσπονδίας αλλά και όλων των εμπλεκομένων, ώστε να έρθουν αυτές οι επιτυχίες Δείτε τι δήλωσε ΕΔΩ.