Γ. Φουντουλάκης «Όνειρο μας το σπίτι των ΑμεΑ»

Μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο για την στήριξη των αθλητών-τριών ΑμεΑ, αναμένεται να αποτελέσει η πιθανή δημιουργία αθλητικού κέντρου, για να στεγάσει τις προπονητικές τους προσπάθειες. Το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε μέσω αναγγελίας της κυβέρνησης. Κάτι το οποίο σχολίασε θετικά ο Γιώργος Φουντουλάκης.

Με σκοπό να αναφερθεί στο θέμα των ανακοινώσων της Κυβέρνησης, για δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου για τα Άτομα με Αναπηρίες, μέσω του σχεδίου Εθνικής Πολιτικής στον Αθλητισμό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Τιμάει ιδιαίτερα τον ελληνικό Παραολυμπιακό αθλητισμό, η διευθέτηση από πλευράς Κυβέρνησης και αθλητικής ηγεσίας, ενός πάγιου αιτήματος μας: της δημιουργίας ενός νέου αθλητικού κέντρου για τα Άτομα με Αναπηρίες. Στην πρόσφατη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με αντικείμενο την Εθνική Πολιτική στον Αθλητισμό, ακούσαμε με πολύ μεγάλη χαρά, ότι το όνειρο χιλιάδων αθλητών και αθλητριών μας, για την ανέγερση του «σπιτιού» των ΑμεΑ, θα γίνει πραγματικότητα.

 Γνωρίζετε, ότι επαφές για το ίδιο θέμα είχαμε αρχίσει και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, οι οποίες όμως δεν τελεσφόρησαν, αφού το αθλητικό κέντρο έμεινε στις μελέτες και στα χαρτιά. Ήταν και παραμένει το μεγάλο μου όνειρο η δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου και αποτελεί σκοπό ζωής για εμένα».

«Είμαστε στη διάθεση του πρωθυπουργού και φυσικά της αθλητικής ηγεσίας, για να μπει επιτέλους το νερό στο αυλάκι. Είμαστε στη διάθεση όλων των αρμοδίων φορέων για να βοηθήσουμε στην εξεύρεση του ιδανικού χώρου, όπου θα στηθεί το νέο μας σπίτι και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη του αθλητισμού των ΑμεΑ», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο κ. Φουντουλάκης ανέφερε: «Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό και την αθλητική ηγεσία για την ευαισθησία που επιδεικνύουν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα του ελληνικού Παραολυμπιακού αθλητισμού».