29/09/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Φινάλε με χάλκινο μετάλλιο για την Φράγκου στο Πλόβντιβ

Με τον ιδανικότερο τρόπο έπεσε σήμερα η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας για τα ελληνικά κουπιά. Η εξέλιξη αυτή ήταν φυσικά η κατάκτηση ενός μεταλλίου, από την εντυπωσιακή εμφάνιση της Ευαγγελίας Φράγκου στον τελευταίο από τους έξι τελικούς της εθνικής, σε αυτόν του σκιφ των νεανίδων.

Σε μια συναρπαστική κούρσα, η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο διαγράφοντας χρόνο 7:57.53. Ωστόσο, απείχε μόλις ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου από την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο που κατέληξε στην Ιταλίδα αντίπαλό της Giulia Clerici, τερματίζοντας σε 7:57.37. Η αθλήτρια της Ελβετίας Aurelia-Maxima Janzen αναδείχθηκε χρυσή πρωταθλήτρια, με χρόνο 7:55.02.

Τον καλύτερο τους εαυτό ωστόσο έδωσαν και τα υπόλοιπα έξι πληρώματα της γαλανόλευκης, τα οποία αγωνίστηκαν σε κούρσες με έντονο συναγωνισμό.

Μετά από μια αξιέπαινη προσπάθεια, το πλήρωμα του διπλού σκιφ με τις Στέλλα Νάτσιουλα και Κατερίνα Γκόγκου κατέκτησε την 5η θέση του τελικού με χρόνο 7:19.95.

Μια εξίσου καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η τετράκωπο των εφήβων των Παναγιώτη Αδάμ, Γιώργο Παπαδόπουλο, Ανδρέα Καρέτσο και Σπύρο Γεωργίου τερματίζοντας επίσης στην 5η θέση του δικού τους τελικού κάνοντας χρόνο 6:14.27.

Όσον αφορά το διπλό σκιφ των εφήβων, οι Ανδρέας Αθανασιάδης- Καούδης και Κωνσταντίνος Χρήστου έλαβαν την 6η θέση με χρόνο 6:39.45.

Σχετικά με την τετράκωπο των νεανίδων, οι Παρθένα Παπατέρπου, Ελένη Χαραλαμπιδου, Ιωάννα Ασβεστα και Ελισάβετ Ήρα Αργυράκη πήραν την 6η θέση με χρόνο 7:05.60.

Παρομοίως, το πλήρωμα της δικώπου, με τον Χρήστο Μαργαρίτογλου και τον Απόστολο Λυκομήτρο ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Παγκόσμιο, λαμβάνοντας την 6η θέση του τελικού με 6:57.97.

Κλείνοντας, ο Ιάσονας Εξάρχου αγωνιζόμενος στον μικρό τελικό του σκιφ των εφήβων, κατέκτησε την 3η θέση και 10η στη γενική βαθμολογία, με χρόνο 7:07.67.