17/04/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Έξι στους έξι τελικούς για τα “ελληνικά κουπιά” στο Μόναχο

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον χρυσό του θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Στέφανος Ντούσκος συμμετέχει ξανά σε μεγάλο τελικό διεθνούς διοργάνωσης, τη φορά αυτή στον τελικό του Ευρωπαϊκού Ανδρών-Γυναικών στο Μόναχο.

Ο Έλληνας ολυμπιονίκης πήρε την πρόκριση για τα κορυφαία πληρώματα της Ευρώπης, βγαίνοντας 2ος στον ημιτελικό του σκιφ με χρόνο 7:14.02. Μάλιστα, πραγματοποίησε την τρίτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους αθλητές που προκρίθηκαν στο τελικό. Τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Ιταλός Gabriel Soares με 7:12.42 και ακολούθησε ο Βρετανός Graeme Thomas με 6:12.80.

Αξίζει να αναφερθεί, όλα τα πληρώματα της γαλανόλευκης κατάφεραν να περάσουν από τη διαδικασία των ημιτελικών. Την τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού η εθνική ομάδα θα αγωνιστεί σε ακόμη πέντε τελικούς, ενώ ο ένας διεξήχθη σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στον τελικό της δικώπου των γυναικών, τερματίζοντας 6ες με χρόνο 7:52.21. Με αυτό τον τρόπο οι δυο πρωταθλήτριες απέδειξαν ότι αποτελούν ένα πλήρωμα με μέλλον.

Αύριο, Κυριακή εκτός από τον Στέφανο Ντούσκο, μια θέση στο βάθρο των νικητών θα διεκδικήσουν επίσης, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου που βγήκε 1ος στον ημιτελικό του σκιφ ελ. βαρών με χρόνο 7:13.24 που είναι ο 2ος καλύτερος του τελικού, ο Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Θανάσης Παλαιοπάνος που αναδείχθηκαν 2οι στον ημιτελικό του διπλού κάνοντας χρόνο 6:40.64, η Ευαγγελία Αναστασιάδου που ολοκλήρωσε στην 3η θέση τον ημιτελικό του σκιφ με 8:11.74, καθώς και η Ζωή Φίτσιου που έχει εξασφαλίσει τη πρόκριση στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών από την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά οι ελληνικοί τελικοί της Κυριακής (ώρες Ελλάδας):

12:20 Σκιφ ελ βαρών Α (Αντώνης Παπακωνσταντίνου)

12:36 Σκιφ ελ βαρών Γ (Ζωή Φίτσιου)

13:59 Διπλό σκιφ Α (Παλαιοπάνος-Καλανδαρίδης)

14:30 Σκιφ Γ (Ευ.Αναστασιάδου)

15:03 Σκιφ Α (Στ.Ντούσκος)

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3