16/06/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Διεθνή

Επιβεβαιώθηκε η διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Πόζναν

Μετά και τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στο Πόζναν Πολωνίας, οι αρμόδιοι φορείς για την διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών επιβεβαίωσαν το ότι, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Διεθνής Ομοσπονδία Κωπηλασίας στις 9-11 Οκτωβρίου, στη πολωνικη πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αρχικές ημερομηνίες τέλεσης του Ευρωπαϊκού ήταν από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου.

Στην εν λόγω διοργάνωση θα συμμετάσχει και η Ελλάδα με ολιγομελή αποστολή, τα μέλη της οποίας θα γίνουν γνωστά το άμεσο διάστημα.

Όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις της FISA που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, κάθε συμμετέχων οφείλει να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το ιατρικό ιστορικό του. Ενώ, οι ομοσπονδίες των εκάστοτε χωρών υποχρεούνται να υπογράψουν ένα έντυπο ανάληψης ευθύνης για τα μέλη της ομάδας τους.

Δεδομένης της κατάστασης, δεν θα υπάρχει η παρουσία θεατών, ενώ δεν θα αγωνιστούν και οι αθλητές της κατηγορίας ΑΜΕΑ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με όριο τους 250 συμμετέχοντες (αθλητές και μέλη ομάδων). Ωστόσο, ενδέχεται αυτή η απόφαση να έχει αλλάξει μέχρι τον Οκτώβριο.