16/06/2024
Όμιλοι

Επιστρέφει στην ΕΡΤ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Μια ευχάριστη είδηση επιφύλασσε η Πέμπτη στον κόσμο της κωπηλασίας, καθώς, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΟΦΝΣ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας επιστρέφει ξανά μετά από 25 και πλέον χρόνια στη δημόσια τηλεόραση. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 26 Ιουλίου θα μεταδοθούν απευθείας από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, οι μικροί και μεγάλοι τελικοί των αγωνισμάτων στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Α-Γ Ελαφρών Βαρών, μέσω του καναλιού ERT Sports.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας:

Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Δημόσια Τηλεόραση.

Μετά από 25 και πλέον χρόνια η ΕΡΤ θα μεταδώσει απευθείας από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά την σημαντικότερη ημέρα του 86ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας, την ημέρα των μικρών και μεγάλων τελικών των αγωνισμάτων στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Α-Γ Ελαφρών Βαρών  την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Μετά από συντονισμένες κι επίμονες ενέργειες για αρκετές ημέρες η διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ κατάφερε να εξασφαλίσει- χωρίς κανένα οικονομικό κόστος -την μετάδοση όλου του αγωνιστικού προγράμματος της Κυριακής από το αθλητικό κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης την EΡΤ Sports και για σχεδόν 6 ώρες συνεχούς ροής που θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κοντά στην κωπηλασία μετά την μετάδοση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα Γιάννενα.

Η συνεργασία με την ΕΡΤ, τη διοίκηση της οποίας ευχαριστεί δημοσίως η ΕΚΟΦΝΣ , που αναλαμβάνει να μεταδώσει απευθείας από το επίγειο κανάλι της αλλά και μέσω του διαδικτύου από τις ιστοσελίδες της το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα αφού λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων εξαιτίας του κορωνοϊού δεν θα επιτρέπεται φέτος η είσοδος θεατών, συγγενών και φίλων στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Η ΕΚΟΦΝΣ προκειμένου να δώσει την δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να εισέλθουν στο Σχινιά να παρακολουθήσουν τους αγώνες και τις προσπάθειες των αθλητών θα προσφέρει σε live stream μέσω του YouTube τις κούρσες των υπολοίπων τεσσάρων ημερών του φετινού πρωταθλήματος, από Τετάρτη έως Σάββατο, που φέτος λόγω του κορονοϊού θα διεξαχθεί σε μια φάση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις αθλητών προπονητών και συνοδών.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες και οι διευθύνσεις που θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τους αγώνες.