30/01/2023
Διάφορα

Επίσκεψη Ολλανδού ολυμπιονίκη του 2004 στο Σχινιά

Ένα παλιό γνώριμο είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν οι άνθρωποι της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά τη Δευτέρα 20/7. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολλανδός Ταμίας της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στο αγώνισμα της οκτακώπου, Γκέριτιαν Έγκενκαμπ (Gerrit Jan Eggenkamp), βρισκόμενος στην Ελλάδα για διακοπές με την οικογένεια του, επισκέφτηκε το μέρος που πριν 16 χρόνια έγραψε ιστορία.

Μάλιστα, ο ασημένιος ολυμπιονίκης έχαιρε υποδοχής από τον έτερο ολυμπιονίκη του 2004 και έφορο Εθνικών ομάδων Βασίλης Πολύμερο, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ Τζάνι Ποστιλιόνε, αλλά και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Κοντομανώλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Έναν φίλο από τα παλιά υποδέχθηκαν τα μέλη της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας τη Δευτέρα 20/7 στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Ο Ολλανδός Ταμίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας και Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα με την οκτάκωπο της πατρίδας του, Γκέριτιαν Έγκενκαμπ βρέθηκε στην Ελλάδα για διακοπές με την οικογένειά του και δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει από το μέρος που πριν 16 χρόνια στέφθηκε ασημένιος Ολυμπιονίκης μετέχοντας στην ολλανδική βάρκα.

 

 

Εκεί τον υποδέχθηκαν ο επίσης ολυμπιονίκης του 2004 και έφορος Εθνικών ομάδων πλέον Βασίλης Πολύμερος, ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζάνι Ποστιλιόνε  καθώς και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κοντομανώλης δίνοντάς του τη δυνατότητα να κωπηλατήσει στον στίβο που κατέκτησε το Ολυμπιακό μετάλλιο έχοντας ως πλήρωμα τόσο την 16χρονη κόρη του (έχει ακόμα 2 παιδιά) όσο και την σύζυγό του, επίσης κωπηλάτρια.

Ως ανάμνηση της επίσκεψης του στην Ελλάδα και τον Σχινιά οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας του πρόσφεραν μια κουτάλα της Εθνικής ομάδας με τον ίδιο να απολαμβάνει αυτή την επιστροφή του στον «τόπο του εγκλήματος» και να υπόσχεται ότι θα  βάλει το συντομότερο στην ατζέντα του μια ακόμα βόλτα στην Αθήνα.