24/02/2024
Διεθνή Παράκτια Κωπηλασία

Εντυπωσιακοί οι Γάλλοι στην πρεμιέρα

Σε μια αρκετά εντυπωσιακή πρεμιέρα των 2ων Μεσογειακών Αγώνων, λόγω του θεάματος που προσέφεραν οι κωπηλάτες του Rowing Beach Sprint, εγκαινιάστηκε την Κυριακή (25/8) η εγκατάσταση της “Ήρα”.

Αρχικά, το πρόγραμμα της τριήμερης δοκιμασίας του Rowing Beach Sprint είχε τον αγώνα χρονομέτρησης (time trial). Μπορεί να μην κρίνεται από τον συγκεκριμένο αγώνα το αποτέλεσμα, ούτε να εξασφαλίζεται η πρόκριση, ωστόσο αποτελέι μια καλή ευκαρία για όλους τους αθλητές να κάνουν ένα καλό χρόνο.

Αυτό άλλωστε αποτελεί και το ζητούμενο: όσο καλύτερος είναι ο χρόνος, τόσο καλύτερη είναι η θέση στη συνολική κατάταξη και πιο ευνοϊκή η συνέχεια (σε θεωρητικό πάντα επίπεδο) στους αγώνες.

Οι προκρίσεις για τους τελικούς της Τρίτης θα κριθούν την Δευτέρα (26/08) Δεδομένου της σημερινής κατάταξης δημιουργήθηκαν ανά κατηγορία τα ζευγάρια, τα οποία θα αναματερηθούν την αύριο στις 09.00, στους προκριματικούς αγώνες (Heats).

Μετέπειτα, στις 15.00 θα λάβουν μέρος οι ημιτελικοί (semifinals), μέσω των οποίον θα σφραγιστούν τα εισητήρια των τελικών στις έξι κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας βρέθηκε σήμερα σε αρκετά καλή κατάσταση. Ωστόσο, οι κωπηλάτες/τριες της Ελλάδας, της Ιταλίας, καθώς και του Μονακό έδειξαν ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι όλοι τους δοκιμάστηκαν από τις καιρικές συνθήκες, όπως τα θαλάσσια ρεύματα και τους ισχυρούς πλάγιους άνεμους. Ωστόσο η αθλητές αυτοί είναι μαθημένοι σε τέτοια καιρικά φαινόμενα.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι , οι εθελοντές βοήθησαν ακόμη και με το κουβάλημα των σκαφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *