30/11/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Ένας τελικός και δυο ημιτελικοί για τα “ελληνικά κουπιά”

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις του τα τρια ελληνικά πληρώματα στη Τελική Προολυμπιακή Ρεγκάτα πρόκρισης, στη Λουκέρνη της Ελβετίας, καθώς πέτυχαν μια πρόκριση σε τελικό και δυο σε ημιτελικούς. Η Αννέτα Κυρίδου κατοχύρωσε την συμμετοχή της στο τελικό του σκιφ γυναικών με απευθείας πρόκριση από τον προκριματικό της γύρο. Απεναντίας, το διπλό σκιφ ανδρών των Γιάννη Καλανδαρίδη-Αντώνη Παπακωνσταντίνου και το διπλό σκιφ ελ. βαρών απαρτιζόμενο από τις Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου εξασφάλισαν εκατέρωθεν την είσοδο στην ημιτελικό τους, μέσα από την διαδικασία των ρεπεσάζ.

Με δυναμισμό και αποφασιστηκότητα, η Αννέτα Κυρίδου σφράγισε την συμμετοχή της στο τελικό του σκιφ γυναικών, τερματίζοντας στη 2η θέση του προκριματικού του αγωνίσματος της. Η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε την κούρσα της με χρόνο 7:44.82, χάνοντας στο νήμα την κορυφή από την Λευκορωσίδα Tatsiana Klimovich (7:44.31).

Με ικανοποιητική εμφάνιση, οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Αντώνης Παπακωνσταντίνου πέρασαν στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ανδρών, λαμβάνοντας την 3η θέση στο ρεπεσάζ. Οι Έλληνες πρωταθλητές ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους με χρόνο 6:28.34, αφήνοντας 4ους και εκτός διεκδίκησης του πολυπόθητου εισητηρίου τους Ούγγρους Mate Bacskai και Marton Szabo (7:29.87). Οι πρώτες δυο θέσεις καταλήφθηκαν από τους Σέρβους Aleksandar Bedik- Viktor Pivac (με 06:23.16) και το δίδυμο της Ουκρανία Andrii Mykhailov και Serhii Budko (06:26.36).

Με τη δεύτερη, αλλά με μεγάλη άνεση, τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελ. βαρών Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου εξασφάλισαν την παρουσία τους στο ημιτελικό. Τα δυο κορίτσια πήραν τη 1η θέση στον επαναληπτικό με 7:14.72, ενώ μια θέση πίσω τερμάτισε το γερμανικό σκάφος των Marie-Louise Drager και Katrin Volk (07:15.77). Σημειώνεται ότι, το εν λόγω αγώνισμα είναι το μοναδικό αγώνισμα που θα δώσει τρεις ολυμπιακές προκρίσεις.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, η Διεθνής Ομοσπονδία αναγκάστηκε να προβεί σε ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμα. Οι τελικοί που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, θα διεξαχθούν μετά τους ημιτελικούς της Κυριακής. Επομένως, αν δεν υπάρξει νέα τροποποίηση, ο ημιτελικός των Καλανδαρίδη-Παπακωνσταντίνου θα γίνει γύρω στις 10:10 πμ, ενώ ο αντίστοιχος των Αναστασιάδου-Φίτσιου γύρω στις 10:30 πμ. Η Αννέτα Κυρίδου θα αγωνιστεί στο μεγάλο τελικό του σκιφ γυναικών στις 11:40 ώρα Ελλάδας.