19/04/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Έξι τελικοί για την γαλανόλευκη στο Πλόβντιβ

Με αποτελέσματα που αποδείκνυουν ότι το μέλλον της ελληνικής κωπηλασίας προμυνύεται εξόχως λαμπρό ολοκληρώθηκε η προτελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Μετά και το πρόγραμμα του Σαββάτου, η ελληνική αποστολή μετράει πλέον έξι προκρίσεις σε μεγάλους τελικούς και μια σε μικρό. Σημειώνεται ότι, οι τετράκωπες, τόσο αυτή των εφήβων όσο και η αντίστοιχη των νεανίδων έχουν ήδη πάρει από τις προηγούμενες μέρες την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Αναλυτικότερα:

Η πρώτη χρονολογικά σημερινή πρόκριση της γαλανόλευκης προήλθε από το πλήρωμα της δικώπου άνευ των εφήβων των Χρήστο Μαργαριτόγλου και Απόστολο Λυκομήτρο. Οι Έλληνες πρωταθλητές εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον αυριανό μεγάλο τελικό, λαμβάνοντας την 3η θέση του ημιτελικού με χρόνο 6:51.45. Πρώτοι βγήκαν οι Ρουμάνοι Andrei-Petrisor Axintoi και Iliuta-Leontin Nutescu με χρόνο 06:46.73, ωστόσο 2οι τερμάτισαν οι Νορβηγοί Aksel Wergeland- Einar Bjorvik σε 06:48.38.

Λίγο αργότερα, τον δρόμο προς τον μεγάλο τελικό ακολούθησε και το διπλό σκιφ των εφήβων, αποτελούμενο από τους Ανδρέα Αθανασιάδη-Καούδη και Κωνσταντίνο Χρήστου. Το ελληνικό δίδυμο κατέκτησε επίσης την 3η θέση του ημιτελικού με χρόνο 6:32.86 και σφράγισε μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία πληρώματα της διοργάνωσης. Οι Γάλλοι Samuel Arque Martin Bauer κατέκτησαν την 1η θέση σημειώνοντας χρόνο 06:28.12, με τους Ιρλανδούς Oisin Boyle και Martin Grady να ακολουθούν με 06:31.01.

Οι επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα συνεχίστηκαν με την πρόκριση σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό, από μεριάς του διπλού σκιφ των νεανίδων. Η Στέλλα Νάτσιουλα και η Κατερίνα Γκόγκου κατέλαβαν επίσης την 3η θέση της ημιτελικής τους σειράς με χρόνο 7:17.49, κλειδώνοντας παράλληλα μια θέση ανάμεσα στα έξι καλύτερα πληρώματα του κόσμου. Οι Ιρλανδές Holly Davis Rachel Bradley έλαβαν την πρωτιά της κούρσας με χρόνο 07:12.17, ενώ οι Ιταλίδες Alice Bussacchetti Edda Volponi βγήκαν 2ες με 07:13.04.

Μετέπειτα, η Η Ευαγγελία Φράγκου αποτέλεσε την τελευταία ελληνική πρόκριση σε μεγάλο τελικό του εν λόγω Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η πρωταθλήτρια πέτυχε τον στόχο της, κατακτώντας την 3η θέση στον ημιτελικό του σκιφ Νεανίδων διαγράφοντας χρόνο 7:45.36. Την κορυφή της κούρσας κατέκτησε η αλθήτρια από την Ελβετία Aurelia-Maxima Janzen με χρόνο 07:42.74, ενώ η 2η θέση καταλήφθη από την Ιταλίδα Giulia Clerici με 07:44.82.

Αρκετά αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ιάσονας Εξάρχου, ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση στον ημιτελικό του σκιφ των εφήβων, με 7:12.16. Το αποτέλεσμα αυτό προσφέριε στον πρωταθλητή του ΝΟΙ μια θέση στον μικρό τελικό του αγωνίσματος του.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των ελληνικών τελικών της Κυριακής:

10:15 Σκιφ Εφήβων (Μικρός τελικός)

11:20 Δίκωπος άνευ Εφήβων (Τελικός)

11:35 Τετράκωπος άνευ Νεανίδων (Τελικός)

11:50 Τετράκωπος άνευ Εφήβων (Τελικός)

12:40 Διπλό σκιφ Νεανίδων (Τελικός)

12:55 Διπλό σκιφ Εφήβων (Τελικός)

13:45 Σκιφ Νεανίδων (Τελικός)