Εξελίξεις για “το μέλλον” της παράκτιας κωπηλασίας

Στην αναζήτηση του τόπου διεξαγωγής του 1ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint, αλλά και διαφόρων άλλων παραμέτρων οι οποίοι το αφορούν, προχώρησε η Επιτροπή Παράκτιας κωπηλασίας που έχει δημιουργηθεί από την ΕΚΟΦΝΣ.

Τα μέλη της εν λόγω επιτροπής, τα οποία απαρτίζονται από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Μωϋσίδη (πρόεδρος), τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Αργυρίου (μέλος), αλλά και τον έφορο υλικού και μέλος της επιτροπής της FISA, Θανάση Μητρούση (μέλος), έλαβαν το «πράσινο φως» από το τελευταίο ΔΣ της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Συνεπώς, αναμένεται να εξετάσουν όλες τις προτάσεις που έχουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να απαοφασιστεί που θα φιλοξενηθεί το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας. Απ’όσο έγινε γνωστό, το καινούργιο αυτό αγώνισμα θα διεξαχθεί τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή, το άμεσο διάστημα.

Το ΔΣ της 31η Ιανουαρίου μεταξώ άλλων αποφάσισε:                                       

Α. Στην προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση τον Μάρτιο να υποβληθούν προς έγκριση 1) Οι κανονισμοί του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κλειστής Κωπηλασίας, 2) Η επέκταση του κανονισμού Παράκτιας Κωπηλασίας και στο αγώνισμα του beach sprint, 3 )O Πειθαρχικός κανονισμός της Ομοσπονδίας.

Β. Η οικονομική ενίσχυση των σωματείων που θα πάρουν μέρος στη Β΄Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος (για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων) ως κίνητρο προκειμένου να διευρυνθεί η βάση του αθλήματος στις μικρές κατηγορίες.

Γ. Ως τόπο διεξαγωγής της 2ης φάση του 85ου Πανελληνίου πρωταθλήματος τη Καστοριά μετά και την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Πύργου Τερματισμού στο στίβο της λίμνης.