“Έφυγε” ο Σταύρος Κωνσταντινίδης

Βαρύ πέπλο πένθους σκέπασε τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκη, καθώς απεβίωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Σταύρος Κωνσταντινίδης. Η νεκρώσιμος ακολουθία του τελέσθηκε σήμερα στις 14:00, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ήταν γιός επιφανούς αυτοδημιούργητου βιομήχανου, πρόσφυγα από τη Προύσα. Αρχικά σπούδασε χημικός μηχανικός, στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και στη πορεία ανέλαβε την οικογενειακή του επιχείρηση, καταφέρνοντας να την εξελίξει σε μια από τις πιο ισχυρές κλωστοϋφαντουργίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Ο Κωνσταντινίδης αφιέρωσε πολύ από τον χρόνο του, τις οικονομικές αλλά και τις κοινωνικές του δυνατότητες, στο ΝΟ Θεσσαλονίκης. Κατείχε θέση στο ΔΣ του ομίλου για 23 έτη, ενώ είχε αναλάβει τον προεδρικό θώκο για 3 θητείες. Αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για την ολοκλήρωση και την επέκταση των νέων εγκαταστάσεων του σωματείου. Συν τοις άλλοις, συνέβαλε στην αναδιοργάνωση των τμημάτων, στη δημιουργία αξιόλογου αθλητικού υπόβαθρου, στη καθιέρωση των διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, αλλά και στη θεσμοθέτηση διαφόρων εκδηλώσεων, οι οποίες αποσκοπούσαν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών. Εν ολίγοις, με τη σπουδαία προσωπικότητα του κατάφερε να “σημαδέψει” την ιστορία του ΝΟΘ.