29/01/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Δύο τελικοί για την Ελλάδα στο Βελιγράδι

Με δυο σπουδαίες προκρίσεις σε μεγάλους τελικούς του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλου της χρονιάς, ολοκληρώθηκε σήμερα στο Βελιγράδι η 2η μέρα της διοργάνωσης για τα “ελληνικά κουπιά”.

Με μια σπουδαία εμφάνιση, το νεοσύστατο πλήρωμα του διπλού σκιφ ελ. βαρών των γυναικών αποτελούμενο από την Ευαγγελία Αναστασιάδου και την 16χρονη Δήμητρα-Ελένη Κοντού πήρε την 1η θέση του ρεπεσάζ και συνάμα την πρόκριση για τον μεγάλο αυριανό τελικό.

Μέσα από τον επαναληπτικό σφράγισαν μια θέση στον μεγάλο τελικό και τα κορίτσια του διπλού σκιφ Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Φράγκου (ΦΩΤΟ). Οι δυο πρωταθλήτριες τερμάτισαν 2ες στον επαναληπτικό με χρόνο 7:08.83 και κέρδισαν το τελευταίο εισιτήριο για τον αυριανό μεγάλο τελικό.

Όσον αφορά το διπλό σκιφ των ανδρών, ο Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Πέτρος Γκαϊδατζής βγήκαν 6οι στον ημιτελικό, διαγράφοντας χρόνο 6:39.48. Πλέον, αναμένεται να πάρουν μέρος στο μικρό τελικό της Κυριακής, για τις θέσεις 7-12.

Οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Αντώνης Παπακωνσταντίνου, αγωνιζόμενοι στον Γ΄τελικό του ίδιου αγωνίσματος βγήκαν 2οι με χρόνο 6:28.19 και 14οι στη γενική.

Αν και ταξίδεψε στο Βελιγράδι, ο Στέφανος Ντούσκος δεν θα αγωνιστεί διότι ταλαιπωρείται από μια ίωση.

Σχετικά με το πρόγραμμα Της Κυριακής, ο Β΄ τελικός του διπλού ανδρών θα ξεκινήσει στις 10:45 ώρα Ελλάδας, ο τελικός του διπλού γυναικών στις 12:38, ενώ ο τελικός του διπλού ελ βαρών των γυναικών στις 13:08.