16/06/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Δυνατές κούρσες παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες στο Πανελλήνιο

Παρά τον έντονο αέρα και τον δυνατό κυματισμό, που εμφανίστηκαν κατά διαστήματα στο στίβο του Σχοινιά, η 2η μέρα του 88ου Πανελληνίου πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιείχε τις 35 προκριματικές, επαναληπτικές και ημιτελικές σειρές. Αύριο, Σάββατο, στις 07:00 θα γίνουν οι 19 στο σύνολο τους Α και Β τελικοί των Εφήβων – Νεανίδων και Κάτω των 23. Τέλος, η διοργάνωση θα ολοκηρωθεί την Κυριακή με τους τελικούς των Ανδρών – Γυναικών και Ελ.Βαρών.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Ούτε οι ισχυροί άνεμοι,ούτε, ακόμα και τα κύματα που εμφανίστηκαν σε κάποια χρονικά σημεία στο στίβο του Σχοινιά στάθηκαν ικανά να πτοήσουν τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών κατά την 2η μέρα του 88ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας.

Οι αγώνες ξεκίνησαν μια ώρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη, στις 07:00, μετά την πρόγνωση για ισχυρούς ανέμους οι οποίοι εμφανίστηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο χωρίς ευτυχώς να επηρεάσουν το ημερήσιο πρόγραμμα αφού με τις άοκνες προσπάθειες τις Οργανωτικής Επιτροπής έγιναν κανονικά και οι 35 προκριματικές, επαναληπτικές και ημιτελικές σειρές. Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα

Έτσι όλα είναι έτοιμα για το «κυρίως πιάτο» της διοργάνωσης που ξεκινάει το Σάββατο στις 07:00 και πάλι, αφού και οι νέες προγνώσεις δίνουν ανέμους, με τους τελικούς των Εφήβων-Νεανίδων και Κάτω των 23 που περιλαμβάνει συνολικά 19 τελικούς Α και 8 τελικούς Β ενώ την Κυριακή η αυλαία θα πέσει με τους τελικούς των Ανδρών-Γυναικών και Ελ.Βαρών. Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Σαββάτου ΕΔΩ.

Μιλώντας στην απευθείας μετάδοση των αγώνων ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας τόνισε τη σημασία που έχει η παρουσία και η συμμετοχή στο πρωτάθλημα του χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου για πρώτη φορά στα χρονικά με τέτοιο τίτλο ενώ αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της διοίκησης για περαιτέρω αναβάθμιση του αθλήματος και την μαζικότερη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στο μέλλον.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την υποδοχή που του επιφύλαξαν συναθλητές κι αντίπαλοι μετά την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς αγώνες και κάλεσε όλους τους φίλους του αθλήματος και του αθλητισμού να πάνε το Σαββατοκύριακο στο Σχοινιά για να χειροκροτήσουν τους νέους πρωταθλητές Ελλάδας.

Και αύριο, όπως και την Κυριακή οι αγώνες θα μεταδίδονται απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας www.kopilasia.gr και στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.