29/09/2023
Όμιλοι

Δυνατές εμφανίσεις και πρωτιές αθλητών του Ν.Ο.Ι. στις προκρίσεις της Εθνικής!

Με θετικό πρόσημο έπεσε για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων η αυλαία του Αγώνα Αξιολόγησης, καθώς οι αθλητές του έφεραν καλά αποτελέσματα. Μάλιστα, μετά τη λήξη των δοκιμασιών, εκτός από τον Στέφανο Ντούσκο, παρέμειναν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχινιά, οι Θανάσης και Λεωνίδας Παλαιοπάνος και ο Παύλος Φαϊτάς, ούτως ώστε να ενσωματοθούν στο δυναμικό της εθνικής ομάδας.

Το δελτίο τύπου του ΝΟΙ:

Ιδιαίτερα θετικά αγωνιστικά δείγματα γραφής έδωσαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων οι οποίοι έλαβαν μέρος στο διήμερο αγώνα αξιολόγησης που διεξήγαγε η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία το Σαββατοκύριακο στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, με στόχο να επιλέξει κωπηλάτες για την Εθνική Ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα αδέλφια Θανάσης και Λεωνίδας Παλαιοπάνος πρωταγωνίστησαν σε κάθε κούρσα στην οποία δοκιμάστηκαν κατακτώντας την πρώτη θέση στη Δίκωπο και την Τετράκωπο Νέων Ανδρών τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη ημέρα των αγώνων. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ιάσονας Εξάρχου, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο Σκιφ Εφήβων, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε και στις κούρσες της κατηγορίας Ανδρών, όπου πήρε τη δεύτερη θέση στο Διπλό Σκιφ παρέα με τον Παύλο Φαϊτά, ο οποίος επίσης ξεχώρισε τόσο στη συγκεκριμένη κατηγορία όσο και σε εκείνη των Ανδρών κάτω των 23 ετών όπου ήταν δεύτερος στο Σκιφ ελαφρών βαρών.

Αξιοσημείωτες αγωνιστικές επιδόσεις πέτυχαν επίσης το δίδυμο Ηλίας Μπλέτσας – Λεωνίδας Κοπίδης που αποτέλεσαν μία μαχητική Δίκωπο, η οποία βγήκε τρίτη την πρώτη ημέρα των αγώνων και πέμπτη τη δεύτερη ημέρα με πολύ μικρή χρονική διαφορά από τις πρώτες θέσεις. Επίσης, η Κατερίνα Γκόγκου, που πήρε μία δεύτερη και μία τέταρτη θέση στο Σκιφ Νεανίδων και την τρίτη θέση στα διπλά, ο Γιώργος Κώτσιας, ο οποίος ήταν πρώτος στο μικρό τελικό του Σκιφ ελαφρών βαρών Νέων Ανδρών, οι Ανδρέας Καρέτσος – Σπύρος Γεωργίου που κατέλαβαν την πρώτη θέση στο μικρό τελικό της Δικώπου Εφήβων και τέλος ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με το Σκιφ Εφήβων κάνοντας μία καλή κούρσα τη δεύτερη ημέρα.

Μετά το τέλος των προκρίσεων έμειναν στον Σχινιά για προπονήσεις με την Εθνική Ομάδα, εκτός από τον Στέφανο Ντούσκο, οι Θανάσης και Λεωνίδας Παλαιοπάνος και ο Παύλος Φαϊτάς. Σύντομα αναμένεται η έναρξη κοινοβίου για τις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων στην οποία θεωρείται σίγουρη η πρόσκληση κι άλλων από τους παραπάνω αθλητές του Ν.Ο.Ι..