24/02/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Διπλή πρόκριση στα ημιτελικά για την εθνική στο Ράτσιτσε!

Την παρουσία τους σε δυο ημιτελικούς εξασφάλισαν τα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Μάλιστα πήραν την πρόκριση λαμβάνοντας την 1η θέση στη σειρά τους αμφότερα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ζωή Φίτσιου (ΦΩΤΟ), η οποία αγωνίστηκε στο σκιφ ελ. βαρών, τερμάτισε 1η με χρόνο 7:40.03 και κατοχύρωσε ένα από τα δυο εισιτήρια του ημιτελικού που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης στις 10:50.

Λίγο αργότερα, έπεσαν στη μάχη οι Μιλένα Κοντού – Ευαγγελία Αναστασιάδου, οι οποίες πήραν την 1η θέση στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών και συνάμα την πρόκριση για τον ημιτελικό, κάνοντας χρόνο 7:02.40. Αυτή ήταν μια σπουδαία επιτυχία για τα δυο κορίτσια, που έκαναν πρώτη φορά ντεμπούτο ως πλήρωμα σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Σημειώνεται ότι η Μιλένα σε τρεις μέρες θα γίνει 17 χρονών, ενώ η Ευαγγελία είναι 19,5. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το ελληνικό δίδυμο είναι ο ημιτελικός της Πέμπτης στις 12:05 το μεσημέρι.

Τέσσερις “γαλανόλευκες μάχες” την Τετάρτη

Με τους καλύτερους οιωνούς αναμένεται να αγωνιστούν αύριο Τετάρτη τέσσερα ακόμη σκάφη της γαλανόλευκης.

Αναλυτικότερα, γύρω στις 11 (ώρα Ελλάδας) ο Στέφανος Ντούσκος θα δώσει το παρών στην 2η προημιτελική σειρά του σκιφ Ανδρών με στόχο να μπει στην πρώτη δυάδα που οδηγεί στα ημιτελικά. Λίγο αργότερα την σκυτάλη θα πάρει ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου ο οποίος θα συμμετάσχει στον προημιτελικό του σκιφ ελ. βαρών με σκοπό να πάρει μια από τις δυο πρώτες θέσεις της σειράς του, που δίνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Μετέπειτα, γύρω στις 12:30 οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος θα δώσουν τη δική τους μάχη στον προημιτελικό του διπλού σκιφ των ανδρών, με σκοπό να αγγίξουν την πρώτη τριάδα τρία που προσφέρει μια θέση στα ημιτελικά. Ακολούθως, γύρω στη 1 το μεσημέρι τα κορίτσια του διπλού σκιφ των γυναικών Ευαγγελία Φράγκου και Στέλλα Νάτσιουλα θα αγωνιστούν στο ρεπεσάζ για μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγήσει στον ημιτελικό.

Ακολουθεί το αυριανό πρόγραμμα των ελληνικών πληρωμάτων:

11:07 Προημιτελικός σκιφ (α) Στέφανος Ντούσκος

11:35 Προημιτελικός σκιφ ελ βαρών(α) Α.Παπακωνσταντίνου

12:32 Προημιτελικός διπλού σκιφ (α): Γ.Καλανδαρίδης-Θ. Παλαιοπάνος

13:00 Επαναληπτικός διπλού σκιφ (γ) Ε.Φράγκου-Σ.Νάτσιουλα

Οι αγώνες μεταδίδονται livestream από την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή οι τελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.