Διπλή επιτυχία για τη γαλανόλευκη στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων

Με δυο μετάλλια και συμμετοχή σε πέντε μεγάλους τελικούς και σε δυο τελικούς, έπεσε την Κυριακή η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων του Μονάχου, για την εθνική ομάδα.

Στην τελευταία αυτή διεθνή διοργάνωση της χρονιάς, το μετάλλιο ήταν γυναικεία υπόθεση. Τα κορίτσια του διπλού σκιφ Ευαγγελία Φράγκου και η Στέλλα Νάτσιουλα (ΦΩΤΟ) κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο κάνοντας χρόνο 7:25.96. Μια θέση πίσω τερμάτισε το πλήρωμα της Σλοβενίας (7:31.87), ενώ η Λευκορωσία βγήκε 3η. Η άλλη σπουδαία επιτυχία για το εθνόσημο ήρθε από τις Ευαγγελία Βακοπούλου- Λεμονιά Μακρυγιάννη- Παρθένα Παπατέρπου και Ελένη Χαραλαμπίδου, οι οποίες κέρδισαν το χάλκινο στον τελικό της τετρακώπου άνευ των Νεανίδων, διαγράφοντας χρόνο 7.26.11. Οι πρώτες δυο θέσεις καταλείφθηκαν από την Ρουμανία (7:17.36) και την Ιταλία (7:19.80).

Παράλληλα, ο Ιάσωνας Εξάρχου κατετάγη 5ος στο σκιφ των Εφήβων με χρόνο 7:37.90. Με την ίδια θέση ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο μεγάλο τελικό δυο ακόμη πληρώματα: η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλλη (08:29.23) στο σκιφ των νεανίδων και οι Στράτος Τριαντάφυλλου και Ανδρέας Αθανασιάδης Καούδης (6:58.04) στο διπλό σκιφ των Εφήβων.

Όσον αφορά τη δίκωπο άνευ των των εφήβων, οι Χρήστος Μπουρνουτος και Κωνσταντίνος Βελλίδης πήραν τη 2η θέση του μικρού τελικού και 8η στη γενική με χρόνο 7:31.14. Τέλος, η τετράκωπος άνευ των Εφήβων απαρτιζόμενη από τους Παναγιώτη Αδάμ, Γιώργο Παπαδόπουλο, Ανδρέα Καρτερό και Σπύρο Γεωργίου κατέλαβε την 4η θέση του μικρού τελικού και 10η στη γενική βαθμολογία με χρόνο 6:49.20.