28/09/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Διαδικτυακές προπονήσεις για τους αθλητές της κατηγορίας Ανάπτυξης

Με στόχο την καλύτερη δυνατή αναπλήρωση των χαμένων ωρών προετοιμασίας λόγω της καραντίνας, οι  προπονητές της κατηγορίας Ανάπτυξης της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας διοργανώνουν διαδικτυακές προπονήσεις για τους νεαρούς αθλητές διαφόρων σωματείων ανά την Ελλάδα.

Το προπονητικό ετιτελείο της εν λόγω κατηγορίας, το οποίο απαρτίζεται από τους Δήμητρα Γιαννιού, Απόστολο Γκουντούλα και Βασίλη Τζανίνη με τη συμβολή των σωματειακών προπονητών προσφέρουν στους λιλιπούτειοι πρωταθλητές την ευκαιρία να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις.

Πριν από την έναρξη των προπονήσεων, οι προπονητές της Ανάπτυξης απέστειλαν στους νεαρούς κωπηλάτες τρια βίντεο τα οποία περιείχαν ασκήσεις κυκλικής προπόνησης , ούτως ώστε να τις εκτέλεσαν ατομικά και από το δικό τους χώρο.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Διαδικτυακές προπονήσεις με στόχο την αθλητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου αλλά και την μερική κάλυψη των συμβατικών προπονήσεων που έχουν χαθεί λόγω της καραντίνας προσφέρουν οι προπονητές της κατηγορίας Ανάπτυξης της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας στους νεαρούς αθλητές κι αθλήτριες σωματείων ανά την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Οι Δήμητρα Γιαννιού, Απόστολος Γκουντούλας και Βασίλης Τζανίνης που αποτελούν το προπονητικό επιτελείο της κατηγορίας Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους σωματειακούς προπονητές δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς αθλητές που δεν μπορούν να προπονηθούν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις, να νιώσουν και πάλι το σφυγμό της αγωνιστικής προετοιμασίας και κυρίως να προετοιμαστούν για την επιστροφή τους στους αγωνιστικούς στίβους με τα λιγότερα δυνατά κενά.

Των διαδικτυακών προπονήσεων προηγήθηκαν τρία βίντεο που είχαν αποσταλεί από τους προπονητές Ανάπτυξης με διάφορες ασκήσεις κυκλικής προπόνησης τις οποίες εκτέλεσαν ατομικά και από το δικό τους χώρο οι αθλητές και οι αθλήτριες.

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών προπονήσεων έχει ήδη βρει σημαντική ανταπόκριση με τους Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών και Ναυτικό Όμιλο Λήμνου να μετέχουν πρώτοι στις 19 Δεκεμβρίου.

Οι μικροί αθλητές αφού συζήτησαν με την κα Γιαννιού Δήμητρα καθημερινά γεγονότα και κωπηλατικά δρώμενα, εκτέλεσαν ένα πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης υπό τις οδηγίες των προπονητών τους (Ασπρογέρακα Σπύρο-Τσαλικίδη Βασίλη-ΝΟΓ και Δικράνη Κων/νο-ΝΟΛ).

Οι ξεχωριστές αυτές προπονήσεις θα συνεχιστούν με το κάθε Σωματείο ξεχωριστά και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθούν με ομάδες αθλητών από διαφορετικά σωματεία.