23/05/2025
Διάφορα

Δημιουργήθηκε ο πρώτος σύλλογος αθλητών κωπηλασίας

Μια ιστορική εξέλιξη προέκυψε τις τελευταίες ώρες στο χώρο της ελληνικής κωπηλασίας, καθώς δημιουργήθηκε ο πρώτος σύλλογος αθλητών της επικράτειας. Στο φως της δημοσιότητας έβγαλε αρχικά την ανακοίνωση της ίδρυσης του εν λόγω συλλόγου το sportsfeed.gr

Οι εκπρόσωποι του αθλήματος που ίδρυσαν τον Σ.Α.Κ.Ε, προσκαλούν τους συναθλητές τους να δώσουν το παρών στο όλο εγχείρημα της εκπροσώπησης τους ενώπιον των αρμόδιων φορέων και των αρχών. Το πρώτο βήμα του συλλόγου θα είναι η εκλογή του Δ.Σ. και εν συνεχεία η επιλογή του Εκπροσώπου των αθλητών στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Η σχετική επιστολή που εστάλη στην ΕΚΟΦΝΣ:

«Αξιότιμο Δ.Σ.,

Σας ανακοινώνουμε τη σύσταση του Συλλόγου Αθλητών Κωπηλασίας Ελλάδος. Σκοποί του Συλλόγου μας είναι η εκπροσώπηση των αθλητών ενώπιον των αρμόδιων φορέων και των αρχών, η προάσπιση των δικαιωμάτων και η προαγωγή των συμφερόντων των αθλητών και της απρόσκοπτης ενασχόλησής τους με το άθλημα καθώς και κάθε τι άλλο οριζόμενο στο άρθρο 3 του Καταστατικού.

Προκειμένου να τηρηθούν όλες οι διατυπώσεις δημοσιότητας και διαφάνειας, και να μεγιστοποιηθεί η συμμετοχή των αθλητών στον σύλλογό μας, παρακαλούμε
όπως γνωστοποιήσατε σε όλα τα μέλη σας την ίδρυση του σωματείου μας, και να προβείτε σε ανάρτηση σχετικής δημοσίευσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ.

Μετά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για εκλογή του πρώτου Δ.Σ., θα σας γνωστοποιήσουμε την απόφαση επιλογής του Εκπροσώπου των αθλητών για τη
εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (παρ. 6 αρ. 22 του Ν. 2725/1999).Προσβλέπουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μία καρποφόρα συνεργασία.

Με τιμή, η προσωρινή διοίκηση του Σ.Α.Κ.Ε.
Αθανάσιος Παλαιοπάνος
Λεωνίδας Παλαιοπάνος
Δημήτριος Μπουκουβάλας
Αννέτα Κυρίδου
Μαρία Κυρίδου»