30/03/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Δεύτερος τελικός για τα ελληνικά κουπιά στο Πλόβντιβ

Μια κούρσα και καλή περιελάμβανε για τα ελληνικά κουπιά το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων στο Πλόντιβ της Βουλγαρίας. Ο λόγος για την τετράκωπο των Νεανίδων με τις Παρθένα Παπατερπου- Ελένη Χαραλαμπίδου- Ιωάννα Ασβεστά και Ελισσάβετ Ήρα Αργυράκη, η οποία πέρασε στα έξι καλύτερα πληρώματα του κόσμου.

Οι ταλαντούχες αθλήτριες κατέκτησαν την 2η θέση του επαναληπτικού με χρόνο 07:10.57, πετυχαίνωντας τη δεύτερη πρόκριση σε μεγάλο τελικό για την γαλανόλευκη. Μπροστά από το ελληνικό σκάφος τερμάτισαν μόνο οι Ρουμάνες Daria-Ioana Dinulescu, Maria Guzran, Elena-Maria Robitu και Ancuta-Adelina Ungurean, διανύοντας χρόνο 07:09.60. Η μεγάλη μάχη των κοριτσιών θα γίνει την Κυριακή στις 11:35.

Σημειώνεται, ότι το αντίστοχο σκάφος της τετρακώπου των εφήβων με τους Παναγιώτη Αδάμ, Γιώργο Παπαδόπουλο, Ανδρέα Καρέτσο και Σπύρο Γεωργίου σφράγισε χθες την πρώτη συμμετοχή της εθνικής σε τελικό, κατακτώντας τη 1η θέση του προκριματικού με χρόνο 6:12.78. Η σημαντική αυτή κούρσα των Ελλήνων πρωταθλητών θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις 11:50.

Ωστόσο, αύριο Σάββατο θα λάβουν χώρα πέντε ημιτελικοί της εθνικής. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 10:42: Χρήστος Μαργαριτόγλου και Απόστολος Λυκομήτρος (δίκωπος άνευ)
Στις 11:17: Ανδρέας Αθανασιάδης-Καούδης και Κωνσταντίνος Χρήστου (διπλό σκιφ)
Στις 11:31: Στέλλα Νάτσιουλα-Καατερίνα Γκόγκου (διπλό σκιφ)
Στις 11:45: Ιάσονας Εξάρχου (σκιφ)
Στις 11:59: Ευαγγελία Φράγκου (σκιφ)