03/12/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Άρχισε η προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας στην Ιαπωνία

Μέσα από σαράντα κύματα πέρασαν τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας μέχρι να φτάσουν στον πρώτο τους προορισμό επί ιαπωνικού εδάφους, την Λίμνη Κατσούρα, η οποία βρίσκεται σχεδόν 300 χλμ. δυτικά του Τόκιο και έχει 1200μ. υψόμετρο. Ο Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), η Αννέτα Κυρίδου (σκιφ) και οι Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου (δίκωπος) μαζί με τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Τζάνι Ποστιλιόνε και Γιώργο Φώτου πέρασαν μεγάλη ταλαιπωρία, με καθυστερήσεις, ελέγχους και τρεις διαφορετικές πτήσεις, ούτως ώστε να φτάσουν στο μέρος όπου θα πραγματοποιήσουν την τελική τους προετοιμασία, μόλις δυο εβδομάδες πριν από την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΝΦΣ:

Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία καθυστερήσεις, ελέγχους και τρεις πτήσεις η Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας έφτασε στον πρώτο προορισμό της στην Λίμνη Κατσούρα περίπου 300 χλμ δυτικά του Τόκιο και σε υψόμετρο περίπου 1200μ. όπου θα πραγματοποιήσει για τις επόμενες δυο εβδομάδες το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Οι Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Αννέτα Κυρίδου (σκιφ), Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου (δίκωπος) μπήκαν ήδη στις βάρκες που τους περίμεναν υπό τις οδηγίες των Ομοσπονδιακών τεχνικών Τζιάνι Ποστιλιόνε και Γίωργου Φώτου και ξεκίνησαν τις προπονήσεις όπου θα μπουν και οι τελευταίες πινελιές πριν πάρουν το δρόμο για το Ολυμπιακό Χωριό όπου θα ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή για την έναρξη των Αγώνων.

Οι δυσκολίες ωστόσο δεν τελείωσαν με την άφιξη τους στο μέρος της προετοιμασίας τους αφού τα πρωτόκολλα θα παραμείνουν πολύ αυστηρά λόγω του κορονοιού και κατά την παραμονή τους. Οι μετακινήσεις απαγορεύονται ακόμα και για μια επίσκεψη σε ένα μινι μάρκετ για την προμήθεια κάποιων αναλώσιμων αγαθών ενώ ακόμα και το φαγητό τους έρχεται κατόπιν παραγγελίας στα δωμάτια τους. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να συνηθίσουν την τοπική κουζίνα , τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την αφόρητη υγρασία , συνθήκες άλλωστε που θα συναντήσουν και στο Τόκιο.

Παρόλα αυτά η ψυχολογία είναι ανεβασμένη, το ηθικό ακμαίο και η προσμονή μεγάλη για την συμμετοχή στην σπουδαία γιορτή του αθλητισμού που περίμεναν όλοι εδώ και πέντε χρόνια.