25/03/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Ανοίγει η αυλαία της προολυμπιακής ρεγκάτας για τα ελληνικά κουπιά

Με τους καλύτερους οιωνούς ανοίγει αύριο το πρωί (Δευτέρα 5/4) η αυλαία της Ευρωπαϊκής προολυμπιακής ρεγκάτας πρόκρισης που φιλοξενεί το Βαρέζε της Ιταλίας, για την εθνική μας ομάδα. Τα τέσσερα ελληνικά πληρώματα θα πέσουν στη μάχη των προκριματικών, ούτως ώστε να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους πολυπόθητους τελικούς.

Το πρόγραμμα για τα ελληνικά κουπιά θα ανοίξει η χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ23, Αννέτα Κυρίδου στις 11:20 ώρα Ελλάδας. Η έμπειρη αθλήτρια θα αγωνιστεί στη 1η προκριματική σειρά του σκιφ γυναικών, ανταγωνιζόμενη την Ισραηλινή Lucie Renoud-Lyat, τη Σουηδή Lovisa Claesson, τη Σέρβα Jovana Arsic την Ούγγρα  Kitti Bertus, καθώς και την Greta Jaanson από την Εσθονία. Την θέση της στο μεγάλο τελικό θα εξασφαλίσει μόνο η μια συμμετέχουσα. Αντιθέτως,  οι υπόλοιπες θα συνεχίσουν στον επαναληπτικό.

Ακολούθως, στις 11.41 ώρα Ελλάδας, θα έρθει η σειρά του Στέφανου Ντούσκου. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του Ρίο  θα συμμετάσχει στη 2ηπροκριματική σειρά, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με Ward Lemmelijn (Βέλγιο), τον Lukas Reim (Αυστρία), τον Alexander Vyazovkin (Ρωσία), καθώς και τον Κύπριο Αλέξανδρο Ζησιμίδη. Η πρώτη τριάδα θα λάβει την πρόκριση ημιτελικά, ενώ οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να περάσουν από τη διαδικασία του επαναληπτικού, το απόγευμα στις 17:00.

Μετέπειτα, στις 12:02 ώρα Ελλάδας θα αγωνιστεί διπλό σκιφ ελ. βαρών, με τις Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου. Στη κούρσα αυτή θα μετέχουν επίσης η Ρωσία (Anastasia Lebedeva- Botalova Maria), η Λετονία (Evita Bole- Olga Svirska), η Αυστρία (Valentina Cavallar- Louisa Altenhuber), η Τουρικά (Merve Uslu Elis Ozbay), καθώς και το πλήρωμα της Ουγγαρίας (Ferencz Panna Fehervari Eszter).

 

Μερικά λεπτά αργότερα (στις 12:16 ώρα Ελλάδας) θα πάρει το βάφτισμα του πυρός το νεοσύστατο πλήρωμα του διπλού σκιφ ελ. βαρών των ανδρών, απαρτιζόμενο από τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Σταύρο Σουλαρίκα. Οι Έλληνες πρωταθλητές θα αγωνιστούν στη 2η προκριματική σειρά, όπου θα αναμετρηθούν με το πλήρωμα της Αρμενίας (Mher Mirzoyan, Paylak Mirzoyan), της Ουγγαρίας (Szabó Bence, Furkó Kálmán), της Ουκρανίας (Igor Khmara, Stanislav Kovalov), αλλά και της Τουρκίας (Gοκ Enes, Unsal Fatih). Οι δυο πρώτοι θα λάβουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, ενώ οι υπόλοιποι θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Όλοι οι αγώνες ρεπεσάζ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, εκτός από το σκιφ των ανδρών, που θα διεξαχθούν αύριο το απόγευμα στις 17:00. Οι ημιτελικοί και  όλοι οι τελικοί θα λάβουν χώρα την Τετάρτη.