30/11/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Αναχώρησε για το Χαζεβίνγκελ η Εθνική ομάδα Κ23

Η αποστολή της εθνικής ομάδας “πέταξε” για το Χαζεβίνγκελ του Βελγίου, ούτως ώστε να δώσει το παρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου.

Οι 17 κωπηλάτες της “γαλανόλευκης” αναμένεται να επανδρώσουν εννέα πληρώματα, σε μια διοργάνωση που θα συμμετάσχουν συνολικά 400 αθλητές από 30 χώρες.

Η πλειοψηφία των αθλητών της ελληνικής ομάδας αποτελείται από πληρώματα που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βαρέζε, στο οποίο τα “ελληνικά κουπιά” κατέκτησαν δυο χρυσά μετάλλια, ένα η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ και ένα οι Ευαγγελία Φράγκου – Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο. Οι Έλληνες πρωταθλητές είχαν επίσης πραγματοποίησει εξαιρετικές εμφανίσεις σε τρεις ακόμα τελικούς και μικρούς τελικούς.

Αναλυτικά τα ονόματα των αθλητών:

Σκιφ ελ βαρών (α): Πέτρος Γκαϊδατζής

Σκιφ ελ βαρών (γ): Ευαγγελία Αναστασιάδου

Διπλό σκιφ ελ βαρών (γ): Έλενα Βαρελοπούλου-Σωτηρία Άγκου

Σκιφ (α): Δημήτρης Παπάζογλου

Δίκωπος άνευ (α): Δημήτρης Μπουκουβάλας-Ζήσης Μπουκουβάλας

Διπλό σκιφ (α): Παύλος Φαϊτάς-Στράτος Τριανταφύλλου

Δίκωπος άνευ (γ): Ευαγγελία Φράγκου-Χριστίνα Μπούρμπου

Διπλό σκιφ (γ): Δήμητρα Κοντού-Ελένη Νάτσιουλα

Τετράκωπος άνευ (γ):  Ελισάβετ Αργυράκη-Ιωάννα Ασβεστά-Δήμητρα Παπαιωάννου-Χριστίνα Παπαϊωάννου

Στο πλευρό των αθλητών βρίσκονται ο Τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζάνι Ποστιλιόνε, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιάννης Τσαλούχος, Αγγελική Γκρέμου, Μίκολας Μασιλιόνις, Ρενάτο Γκαέτα και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ Γιάννης Χριστογιάννης. Τον ρόλο του αρχηγού της αποστολής τον ανέλαβε ο έφορος Εθνικών ομάδων Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος.