29/09/2023
Όμιλοι

Αναχώρησε για Κίνα το “χρυσό” πλήρωμα του ΝΟΘ

Στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας για να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (1-3 Νοεβρίου) βρίσκεται από χθες το τετραπλό μετά πηδαλιούχου ανδρών του ΝΟΘ. Μετά από το χρυσό μετάλλιο στους πρόσφατους 2ους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας, οι Έλληνες διεθνείς στοχεύουν σε μια ακόμη σπουδαία διάκριση.

Το ελληνικό πλήρωμα αποτελείται από τους: Μιχάλη Καλέντζη, Νίκο Δεμελή, Παναγιώτη Υψηλάντη, Πέτρο Μπαλλή με πηδαλιούχο την Παναγιώτα Γκέκα. Ενώ, την αποστολή συνοδεύει ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ανδρέας Λιγγερίδης. Μοναδική αλλαγή στο τετραπλό, σε σχέση με τη διοργάνωση της πόλης της Πελοπονήσου, είναι η συμμετοχή του Νίκου Δεμελή αντί του Γιάννη Πεκόπουλου.

Στον αεροδρόμιο Μακεδονία βρέθηκαν οι έφοροι κωπηλασίας του ΝΟ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος και Μάκης Γκιουζέλης, ώστε να αποχαιρετήσουν την Ελληνική αποστολή. Με εξαίρεση την περσυνή χρονιά, ο όμιλος της Θεσσαλονίκης από το 2013 και μετά δίνει συνεχώς το παρόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εκτός από τους κωπηλάτες του ΝΟΘ, θα υπάρξει Ελληνική εκπροσώπηση και από δυο ακόμη αθλητές, οι οποίο θα αγωνιστούν στο σκιφ. Από τον Δημήτρη Χάγια του ΑΣ Δημητριάς και τον Γιώργο Κεφαλίδη του ΟΦΘ.

Στο παγκοσμιο πρωτάθλημα της ασιατικής χώρας θα δώσουν το παρών 35 πληρωμάτων απ’ολο το κόσμο. Μετά το πέρας αυτής της διοργάνωσης, οι Έλληνες αθλητές θα λάβουν μέρος σε ακόμη μια ιδιαίτερη δοκιμασία, στην οποία κανένα άλλο Ελληνικό πλήρωμα δεν έχει συμμετάσχει στο παρελθόν. Στις 9 Νοεβρίου θα αγωνιστούν στο γύρο του Χονγκ Κονγκ, “Around the Island Race”, σ’έναν αγώνα 45 χιλιομέτρων, τον οποίο διοργανώνει ο Βασιλικός Ναυτικός Όμιλος του Χονγκ Κονγκ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *