Αναχώρησε η εθνική για το Παγκόσμιο του Βαρέζε

Για το Βαρέζε της Ιταλίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί στις 25-30 Ιουλίου το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των κατηγοριών Εφήβων-Νεανίδων και Κάτω των 23 αναχώρησε την Πέμπτη η εθνική ομάδα. Οι 31 αθλητές της “γαλανόλευκης” απαρτίζουν μαζί με τους 6 προπονητές, τον ένα γιατρό και τους δυο αρχηγούς τη μεγαλύτερη αποστολή των τελευταίων ετών.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Εφήβων – Νεανίδων η Ελλάδα θα δώσει το παρών με 8 πληρώματα (3 Εφήβων – 5 Νεανίδων) και 21 αθλητές (8 αγόρια – 13 κορίτσια). Αντίστοιχα, στο Παγκόσμιο Κάτω των 23 θα αγωνιστεί με 6 πληρώματα (3 αγοριών – 3 κοριτσιών) και 10 αθλητές (6 αγόρια-4 κορίτσια).

Υπενθυμίζεται ότι, την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε Παγκόσμιο πρωτάθλημα πολλών κατηγοριών μαζί ήταν το 2016, στο Ρότερντάμ της Ολλανδίας.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ αναλυτικά:

Με τη μεγαλύτερη αποστολή των τελευταίων χρόνων, συνολικά 31 αθλητές κι αθλήτριες (14 πληρώματα), 6 προπονητές, ένας γιατρός και δυο αρχηγοί, θα πάρει μέρος η Ελλάδα στο διπλό παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που αφορά στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Κάτω των 23 που θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου στη λίμνη Βαρέζε της Ιταλίας. Το τελευταίο Παγκόσμιο πολλών κατηγοριών μαζί είχε γίνει το 2016 στο Ρότερντάμ της Ολλανδίας.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε σήμερα Πέμπτη (21/7) από την Αθήνα για την Ιταλία όπου θα προετοιμαστεί για την πολύ μεγάλη αυτή διοργάνωση η οποία θα συγκεντρώσει συνολικά 1452 αθλητές κι αθλήτριες από 61 χώρες του πλανήτη.

Η πολυπληθέστερη ομάδα για την Ελλάδα είναι αυτή των Εφήβων-Νεανίδων όπου στελεχώνεται από 8 πληρώματα (3 Εφήβων-5 Νεανίδων) και 21 αθλητές κι αθλήτριες (8 αγόρια-13 κορίτσια).

Πιο αναλυτικά:

ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Δίκωπος άνευ (α): Βασίλης Κωστούλας-Δημήτρης Κούτρας

Διπλό σκιφ (α):Λεωνίδας Κοπίδης-Παναγιώτης Μακρυγιάννης

Τετραπλό σκιφ (α): Παναγιώτης Αδάμ-Απόστολος Λυκομήτρος-Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου

Σκιφ (κ):Κατερίνα Γκόγκου

Διπλό σκιφ (κ): Σοφία Δαλίδου-Στυλιανή Νάτσιουλα

Δίκωπος άνευ (κ): Ιωάννα Ασβεστά-Ελισάβετ Αργυράκη

Τετραπλό σκιφ (κ): Μαρία Ελένη Λεβεντέλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη-Γαβριέλα Λιώλιου-Σωτηρία Άνγκου

Τετράκωπος άνευ(κ): Νικολέτα Δρογαλά-Δήμητρα Παπαϊωάνου-Σωτηρία Μιχαηλίδη- Ευθυμία Κουκλουμπέρη

Τα αγωνίσματα της κατηγορίας Εφήβων-Νεανίδων θα ξεκινήσουν στις 27/7 και θα ολοκληρωθούν στις 31/7 με τους τελικούς.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κάτω των 23 η Ελλάδα θα πάρει μέρος με 6 πληρώματα (3 αγοριών-3 κοριτσιών) και 10 αθλητές κι αθλήτριες (6 αγόρια-4 κορίτσια) ενώ την επανεμφάνιση της για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο θα κάνει και η Χριστίνα Μπούρμπου που το προηγούμενο διάστημα σπούδαζε στο εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά:

ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 23

Δίκωπος άνευ (α): Μπουκουβάλας Ζήσης-Μπουκουβάλας Δημήτρης

Διπλό σκιφ (α): Παύλος Φαΐτας- Στέφανος Καπάκογλου

Διπλό σκιφ ελ βαρών(α):Στράτος Τριανταφύλλου-Συμεωνίδης Σταυρός

Δίκωπος άνευ (κ): Ευαγγελία Φράγκου-Χριστίνα Μπούρμπου

Σκιφ ελ βαρών (κ):Ευαγγελία Αναστασιάδου

Σκιφ (κ): Κοντού Δημητρα Ελένη

Τα αγωνίσματα του Παγκοσμίου Κ23 θα ξεκινήσουν στις 26/7 και θα ολοκληρωθούν με τους τελικούς στις 30 Ιουλίου.

Αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τα δυο επερχόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ.

Την ομάδα συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί προπονητές: Γιώργος Φώτου, Γιάννης Τσαλούχος, Αγγελική Γκρέμου, Ρενάτο Γκαέτα, Μίκολας Μασιλιόνης, ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ. Γιάνννης Χριστογιάννης και οι δυο αρχηγοί ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιώργος Δημουλής και ο Έφορος Αγώνων Κώστας Παπαγιάννης που θα μεταβεί στο Βαρέζε τη Κυριακή.