Αναβολή για την Α΄Φάση του 87ου Πανελληνίου πρωταθλήματος

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την αναβολή της Α΄ φάσης του 87ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαγόταν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά στις 6-9 Μαΐου.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε, διότι, για τον Μάιο η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ επιτρέπει την διεξαγωγή μόνο των αγώνων που αποσκοπούν στην πρόκριση στις Εθνικές ομάδες.

Τα όσα αναφέρει η ΕΚΟΝΦΣ:

Την αναβολή της Α΄ φάσης του 87ου Πανελληνίου πρωταθλήματος που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά 6-9 Μαΐου, λόγω των εκτάκτων μέτρων που ισχύουν για την πανδημία, ανακοίνωσε στα σωματεία μέλη της η ΕΚΟΦΝΣ.

Σύμφωνα με την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ αγώνες εντός Μαΐου δεν μπορούν να διεξαχθούν εκτός αν αποτελούν αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες, κριτήριο το οποίο δεν υφίσταται για το συγκεκριμένο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Έτσι το ΔΣ αποφάσισε την αναβολή του για μεταγενέστερο χρόνο, ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι και μετά την ολοκλήρωση των σχολικών υποχρεώσεων της πλειοψηφίας των αθλητών των σωματείων.

Η νέα ημερομηνία για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αποφασιστεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ και θα ανακοινωθεί αμέσως.